Analist politic rus: Putin a decis să intre în război contra Ucrainei după două ceremonii cu şamani

Preşedintele Vladimir Putin (st) şi Serghei Shoigu, ministrul Apărării ruse
Preşedintele Vladimir Putin (st) şi Serghei Shoigu, ministrul Apărării ruse (Youtube - captură ecran)

Putin a decis invazia la scară largă a Ucrainei după o ceremonie cu şamani, el anulând planul iniţial al şefului Statului Major rus, Valeri Gherasimov, care prevedea o altă strategie, informează publicaţia Obozrevatel citând un analist politic rus.

Afirmaţia a fost făcută de analistul politic rus Valeri Solovei.

"Putin a luat această decizie după ce s-a întâlnit cu şamanii. Au avut loc două ceremonii - una la pârâul Bocearov, iar cea de-a doua a avut loc în Altai. Iar cei care l-au inspirat la fapte militare, care au dus la anularea planului iniţial al lui Gherasimov, au plătit un preţ crud pentru asta", a declarat Solovei.

Analistul politic a explicat în ce consta practic "planul iniţial al lui Gherasimov".

"A existat planul iniţial al lui Gherasimov. El nu a anticipat că trupele ruseşti vor trece graniţa în Ucraina timp de cel puţin trei săptămâni. Era vorba de bombardamente, lansarea de rachete, folosirea artileriei, folosirea forţelor aeriene militare. Şi abia după ce infrastructura militară şi civilă este subminată, să se lanseze ofensiva propriu-zisă", a explicat Solovei.

Potrivit acestuia, Putin, fiind încrezător în victoria pe care i-o promisese Şoigu, a decis să invadeze.

Sursa citată a mai precizat că Vladimir Putin vizitează periodic Siberia pentru a participa la ritualurile şamanilor. El a început să creadă în ei sub influenţa şefului Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu.