Ambasadorul norvegian, convocat de Lavrov din cauza "remarcilor rusofobe" ale unui consul

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe (UNIAN)

Ambasadorul norvegian la Moscova, Rune Resalanne, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru "comportamentul inacceptabil al consulului general al Norvegiei", Elisabeth Ellingsen, într-un hotel din Murmansk, la 6 iulie, a anunţat purtătorul de cuvânt oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit presei ruse.

Zaharova a precizat că ambasadorului i s-au transmis criticile Rusiei cu privire la faptul că diplomata Ellingsen şi-a permis să facă declaraţii rusofobe jignitoare",

Ea a mai transmis că declaraţia Ministerului norvegian de Externe prin care îşi exprimă regretul faţă de acest incident scandalos a fost luată în considerare de MAE rus.

"În acelaşi timp, a fost subliniat faptul că şederea lui Ellingsen pe teritoriul Federaţiei Ruse a fost imposibilă după incident", a subliniat Zaharova.

Anterior, pe internet a apărut o înregistrare video care o arată pe Ellingsen, cum îi insultă pe angajaţii hotelului Azimut din Murmansk, aparent nemulţumită de condiţiile precare din camera pentru care plătise.

"Urăsc ruşii! Dă-mi doar o cameră. Sunt obişnuită cu camere curate. Eu sunt din Scandinavia, nu vreo rusoaică care spală precar. Nu este curat. Pot măcar să dorm în pat?", a întrebat furioasă Elingsen.