Ambasador: Când cineva spune că nu blufez, e primul semn că blufează. Altfel, Putin ar demara pregătirea arsenalului nuclear

Vladimir Putin (st) şi Serghei Şoigu
Vladimir Putin (st) şi Serghei Şoigu (Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin este "disperat" şi "blufează" cu ameninţările sale de a folosi arme nucleare, a susţinut, într-un interviu pentru Sky News, ambasadorului Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko.

În discursul său de miercuri, preşedintele rus a avertizat că are "o mulţime de arme pentru a răspunde" la ceea ce a numit ameninţări occidentale asupra teritoriului rusesc şi a adăugat că nu blufează.

"Când cineva spune că nu blufez, acesta este primul semn că, de fapt, blufează. Altfel, ar face ceva de genul pregătirii arsenalului nuclear. Nu o fac, ceea ce înseamnă că încearcă să găsească o baghetă magică care să îi permită să iasă din situaţie, pentru că are probleme foarte, foarte mari", a declarat oficialul ucrainean.

Putin încearcă să ne "intimideze pe toţi", a declarat Pristaiko, adăugând că nu crede că va funcţiona.

"Credem doar în speranţa că există nişte forţe în jurul lui (Putin) care vor fi capabile să-i spună că, ştiţi, 'nu mergem nicăieri, ne ducem la fund şi aducem întreaga naţiune cu noi'", a punctat Vadim Pristaiko.