Ambasada Germaniei în Moldova va organiza Săptămâna moldo-germană

Steagul Germaniei
Steagul Germaniei (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ambasada Germaniei în Republica Moldova va organiza în perioada 10-15 mai 2014 la Chişinău Săptămâna moldo-germană pentru a ilustra viaţa germanilor basarabeni, care au locuit în Basarabia între anii 1814-1940, comunică Moldpres. Ambasadorul Germaniei în R. Moldova Matthias Meyer a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că "evenimentul este organizat, pentru ca cetăţenii moldoveni să cunoască şi partea bună a istoriei"

Potrivit ambasadorului, în cadrul săptămânii moldo-germane vor fi desfăşurate mai multe evenimente culturale la care vor fi prezentate diferite aspecte ale vieţii germanilor basarabeni.

Astfel, la 10 mai, vizavi de Filarmonica Naţională "S.Lunchevici", va avea loc dezvelirea bustului lui Carol Schmidt, care a fost primar al Chişinăului între anii 1877-1903.

La 12 mai, la Muzeul Naţional de Artă va fi vernisată expoziţia "Urme germane în Republica Moldova 1814-2014". Totodată, vor fi lansate cărţi şi o marcă poştală dedicată germanilor basarabeni.

Tot la 12 mai, la Cinematograful "Gaudeamus" va fi proiectat un film despre comuna Marienfeld, raionul Cimişlia. La 13 mai, la Sala cu Orgă va avea loc un concert, la care vor răsuna piese de pe timpul lui Carol Schmidt.

Între 14 şi 15 mai, Chişinăul va găzdui o conferinţă ştiinţifică despre nemţii care au locuit în R. Moldova. La 14 mai, conferinţa se va desfăşura la Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar la 15 mai - la Centrul "Artico"

Potrivit ambasadorului Germaniei la Chişinău, în prezent în Republica Moldova locuiesc permanent circa 200 de nemţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe