Adriana Săftoiu: "Nu văd pe nimeni din PDL pregătit pentru prezidenţiale"

Palatul Cotroceni, curtea interioară (Epoch Times România)
Ana Petrescu
10.04.2013

Noul purtător de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu a afirmat, marţi seară, în cadrul unei emisiuni difuzată de postul Realitatea TV, că în prezent nu există “nimeni din PDL pregătit pentru prezidenţiale”.

"Nu văd pe nimeni din PDL pregătit pentru prezidenţiale [...] Nu o să spun că se rupe USL. Şi domnul Antonescu şi domnul Voiculescu spun că nu se rupe. Dar mi-e greu să cred că în 2014, PNL şi PSD vor intra împreună la prezidenţiale şi că domnul Antonescu va candida din partea USL la prezidenţiale", afirmat Adriana Săftoiu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a propus Adrianei Săftoiu să fie purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Liberal, a anunţat politicianul luni. Liderul democrat-liberal a subliniat că Adriana Săftoiu este membru al partidului.

Totodată, Vasile Blaga a negat faptul că numirea Adrianei Săftoiu în funcţia de purtător de cuvânt al PDL ar putea fi un gest de frondă faţă de Traian Băsescu, având în vedere că aceasta a fost consilier prezidenţial în primul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu.

"Nu am avut niciodată în gând această nominalizare cu această intenţie. Nici pe departe. Dimpotrivă, discutăm despre o persoană foarte serioasă, despre care am convingerea că va aduce plus valoare partidului în tot ceea ce înseamnă sistemul nostru de comunicare care a avut de suferit în ultima perioadă şi împreună cu Negoiţă (Liviu Negoiţă - n.r.) vor face o echipă foarte bună", a precizat Blaga.

Adriana Săftoiu a fost aleasă deputat în 2008 din partea PNL, însă ulterior a intrat în conflict cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Apoi şi-a dat demisia în ianuarie 2012 din Parlament, iar în luna decembrie a anului trecut a fost exclusă din PNL, în şedinţa Delegaţiei Permanente a filialei judeţene Prahova a partidului din care făcea parte.

La aflarea veştii, Adriana Săftoiu a declarat că această decizie a fost luată fără să fie anunţată pentru a-şi putea prezenta poziţia, menţionând faptul că până şi în cazul membrilor PCR aceştia îşi puteau prezenta punctul de vedere înaintea unei excluderi.

"Am aflat despre această excludere de la televizor şi nu-mi rămâne decât să constat că e mai rău decât dacă aş fi fost membru al Partidului Comunist, unde acolo înţeleg că totuşi te chemau în şedinţa în care erai exclus măcar să te înfiereze de faţă cu oamenii muncii şi să mimeze cât decât democraţia, lăsându-te, vezi Doamne, să spui ceva în apărarea ta", a explicat Adriana Săftoiu.
Actualul purtător de cuvânt al PDL mai preciza în decembrie 2012 că şi alţi liberali au avut opinii diferite de ale lui Crin Antonescu, dar aceştia nu au fost excluşi din partid.
"Nu am vocaţie de slugă. Nu pot să îmi ascund opiniile critice doar pentru a-mi asigura locul în partid sau în Parlament. Au fost şi alte voci în partid care au exprimat păreri diferite decât Crin Antonescu, dar nu au fost excluse din partid. PNL a ajuns mai rău ca partidul comunist", a argumentat Săftoiu.


Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că i-a propus fostului deputat PNL Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al Preşedinţiei în primul mandat al preşedintelui Traian Băsescu, să devină purtător de cuvânt al PDL, iar aceasta a acceptat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor