Adrian Năstase anunţă public termenele pe care le are în instanţele judecătoreşti

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.10.2011

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, va ţine la curent în mod constant opinia publică, de acum înainte, în legătură cu termenele pe care le are în instanţele judecătoreşti.

El a anunţat, încă de săptămâna trecută, pe blogul personal, că va informa transparent presa cum îşi petrece timpul în instanţele judecătoreşti, "în baza hotărârilor actualei conduceri de partid şi de stat", adăugând ironic că "accesul presei va fi gratuit" la procesele sale.

Năstase detaliază duminică, pe blogul personal, termenele pe care le are săptămâna viitoare.

"Aşa cum v-am anunţat, vă voi ţine la curent cu termenele fixate la ÎCCJ, pentru fiecare săptămână. Pentru săptămâna viitoare, s-au fixat - în condiţiile în care exista grabă deosebită - următoarele termene: marţi, la ora 9.00, termen în Dosarul Melinescu (mai cunoscut sub denumirea "Mătuşa Tamara", ca să ne înţelegem); miercuri, la ora 13.00, termen în Dosarul Zambaccian (bideuri, termopane etc); joi, ora 9.00, termen pentru prezentarea expertizei contabile în Dosarul Trofeul calităţii în construcţii (afişe electorale din 2004)", precizează duminică fostul premier, pe blogul personal.

În postarea din 14 octombrie, liderul Consiliului Naţional al PSD a făcut o scurtă recapitulare a celor şapte ani de când "Băsescu şi PDL luptă cu corupţia din perioada guvernării PSD".

"Dar, iată, corupţia, generalizată, i-a învins, precum Securitatea pe Emil Constantinescu. Cu ultimele puteri, aceiaşi vor să convingă judecătorii de la ÎCCJ să dea rapid nişte verdicte, să-l îmbunăm pe MCV şi să intrăm în Schengen. M-am oferit, în urmă cu ceva timp, să mă sacrific pentru binele ţării, am cerut Parlamentului să fie de acord cu DNA-ul, crezând că tratarea cu instanţă a afişelor electorale din 2004, a bideurilor din China şi a termopanelor din Zambaccian vor rezolva marile probleme ale ţării, inclusiv calificarea la campionatul mondial de fotbal", afirmă Adrian Năstase.

Preşedintelui Consiliului Naţional al PSD adăugă că, pentru ca aceste "importante probleme" să ajungă la tribunal a fost nevoie să se schimbe, pentru el, Legea responsabilităţii ministeriale (de către Monica Macovei), "apoi ea să se schimbe la loc, pentru că schimbarea respectivă nu era constituţională".

Potrivit acestuia, în acelaşi dosar, la fiecare termen, sunt audiaţi între 40 şi 50 de martori, pe o perioadă de timp ce depăşeşte şase ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor