Acţiune de amploare a Poliţiei în întreaga ţară. Oamenii legii descind în peste 150 de locaţii într-un dosar privind fraude financiare

(Facebook)
Andrei Popescu
28.05.2024

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor demara, marţi dimineaţa, peste 150 de percheziţii domiciliare în mai multe oraşe din ţară, în cadrul unei ample operaţiuni de combatere a infracţiunilor economico-financiare şi de natură judiciară.

“Astfel, poliţiştii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează peste 150 de percheziţii domiciliare, în cadrul mai multor acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, înşelăciune, bancrută frauduloasă, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracţiuni prevăzute de Codul fiscal, fals informatic, şantaj, furt calificat şi la regimul armelor”, a anunţat Poliţia Română într-un comunicat.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Potrivit Poliţiei Române, persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

“Activităţile de astăzi se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliţiei Române, pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel. Pe parcursul zilei, în funcţie de evoluţia anchetei în fiecare caz, Poliţia Română va oferi informaţiile ce pot fi făcute publice”, se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor