Achiziţii imense de alimente ale Chinei urcă preţul contractelor future de porumb

(photos.com)

Contractele future pentru porumbul american continuă să crească, atingând luni un nivel maxim al ultimilor 7 ani, creşterea preţului fiind rezultatul „achiziţiilor masive de porumb din China, apărute săptămâna trecută”, potrivit Reuters.

Contractele Chicago Board of Trade March au crescut cu 1,23%, până la 5,53 USD pe coş, la niveluri care nu au mai fost observate din 2013.

Banca germană Commerzbank a comentat evoluţia preţurilor porumbului, spunând că „cererea chineză de porumb rămâne robustă şi o altă cauză este vremea nefavorabilă în America de Sud”; acestea sunt motive care ridică preţurile.

Vineri, USDA a raportat că China a cumpărat 2.108 milioane de tone de porumb, a doua cea mai mare vânzare zilnică înregistrată. Cea mai mare vânzare a fost în 1991, către URSS, când comercianţii de cereale din SUA au vândut 3,72 milioane de tone într-o singură zi.

Săptămâna trecută, vânzările SUA către China au totalizat 3,74 milioane de tone, una dintre cele mai mari cantităţi de porumb vândute înregistrate de SUA.

Inflaţia alimentară creşte rapid. Luna trecută, Indicele Preţurilor Alimentare al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a arătat că preţurile în decembrie au crescut a şaptea lună consecutiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie