Ziua 354. "Trecem de mai bine de un an printr-un experiment social bizar, ba chiar malefic!"

"Noi ne vom opune în continuare, prin tot ceea ce vom putea face!", transmit protestatarii reveniţi lângă Guvern, indignaţi că politicienii la putere nu doar că atacă Justiţia ci fac nesfârşite experimente sociale pe pielea românilor.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei, pentru a 354-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13. Determinaţi să-şi continue protestele până când România va intra în normalitate, cetăţenii se declară nemulţumiţi de modul în care PSD/ALDE înţeleg să conducă ţara, aruncând-o în haos nu doar prin atacurile la adresa justiţiei ci şi prin dărâmarea, periodică, a propriilor premieri.

Mai mult, această ultimă înlocuire de premier aduce în fruntea ţării o persoană pe care n-o recomandă absolut nimic pentru acest post, remarcă un cetăţean. Îngrijorător este şi faptul că odată cu numirea acesteia, PSD/ALDE mai vin cu o noutate - nu vor mai cere aviz SRI pentru noii miniştri, ceea ce înseamnă că în Guvern pot intra oameni cu tot felul de incompatibilităţi şi probleme.

"Cum să nu protestăm în continuare, când trecem deja de mai bine de un an printr-un soi de experiment social cel puţin bizar, ba chiar malefic? Începând de acum un an, PSD ne-a expus în mod repetat şi invariabil următoarei situaţii:

Ei: Desemnăm persoana X să se ocupe de guvernare şi să obţină rezultatele promise în campanie. Noi: Cine e X? Nu am auzit de X. Ce a făcut, ce recomandă această persoană ca să avem încredere că va face treabă? Ei: Ştim noi, avem încredere, veţi vedea rezultate. Noi: În fine, noi rămânem cu ochii pe voi până când vom vedea că există măcar premise să ne vedem şi noi de treburile noastre. ...

Apoi, în doar câteva luni, tot ei ne consumă timp şi resurse cu discuţii privind decizia lor de a schimba persoana X. Şi se reia totul de la capăt. În plus, partea proastă este şi faptul că de fiecare dată primele ieşiri publice ale persoanei X nu au fost doar descurajări, ci chiar motive de îngrijorare mai mare decât în cazul precedent. După guvernul Grindeanu, primele declaraţii ale celor din echipa Tudose (altminteri cam aceeaşi echipă anterioară, foarte puţin schimbată) ne-au activat instantaneu starea de alertă şi indignare – ne amintim declaraţia privind pilonul II de pensii şi celelalte.

Acum, din păcate, desemnarea primei femei premier din istoria noastră a început cu stângul şi parcă denotă o intenţie de a compromite cultura antidiscriminării. Şi încerc să trec peste modul în care am auzit-o exprimându-se, deşi mie mi-a picat mai rău decât modul în care vorbeşte engleza ceea ce am auzit-o spunând în limba română. Nu doar că nu i-am putut găsi în biografie experienţe care să-i confirme merite şi calităţi pentru conducerea unui guvern (sau măcar a unei mici covrigării ori altceva), ci dimpotrivă. Însă din ştirile acestor zile am aflat că o primă idee pe care ar vrea să o pună în aplicare ar fi să elimine avizele serviciilor de informaţii pentru viitorii membri ai guvernului.

Ori vor să ne blocheze minţile generând confuzii, ori au aceleaşi intenţii de a promova în funcţii importante tot felul de răufăcători. Ce să înţelegem altceva decât că nu vor nici măcar să audă că unii dintre ei au tot felul de probleme, inclusiv de compatibilitate cu statutul de funcţionar public? Nu mai pot să cred că e vorba de incompetenţă, ci cred că e mai degrabă despre impostură şi intenţii necurate. Ceea ce sigur că sună tot ca o declaraţie de ostilitate şi aroganţă, cu care din păcate cei din PSD insistă să ne obişnuiască. Noi ne vom opune în continuare, prin tot ceea ce vom putea face", declară un protestatar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne