Pe jos, de la Cluj la Bucureşti. "Dacă oamenii duc pe picioare, în afară de trupuri, şi năzuinţe, atunci e bine!"

Cetăţenii porniţi în marş dinspre Cluj spre Capitală, unde vor lua parte la mega-protestul pentru Justiţie, îşi continuă drumul animaţi de speranţa că vor găsi în Piaţa Universităţii lume câtă frunză, câtă iarbă, atât de multă încât grupul lor să fie doar "un firicel de nisip."
protest
 
protest   (Mihut Savu/Epoch Times)

În timp ce PSD şi-a dat jos cel de al doilea premier, generând o nouă criză politică, grupul de români plecaţi pe jos de la Cluj şi cei care i s-au alăturat şi-au continuat neabătut drumul spre Capitală, pentru a lua parte la mega-protestul de susţinere a Justiţiei programat să aibă loc pe 20 ianuarie.

Iniţial format din 5 persoane la plecarea din Cluj, grupul ce urmează să ajungă în această seară la Comarnic numără acum 15 persoane, printre care şi câţiva nevăzători, dispuşi să meargă pe jos sute de kilometri pentru a-i inspira şi pe alţii să iasă din case la protestul ce ar trebui să transmită coaliţiei PSD-ALDE că este timpul să oprească orice fel de asalt asupra Justiţiei.

"Am trecut de zilele mai greoaie ca şi condiţie fizică, a fost problemă, am avut probleme destul de mari la picioare, cu toţii, suntem spre bine deja, nu mai simţim febră musculară, astăzi mai avem de parcurs vreo 15 km să ajungem la Comarnic, unde vom înnopta", a declarat telefonic, pentru Epoch Times, Valeriu Borşan, unul dintre nevăzătorii ce s-au alăturat marşului iniţiat de clujeanul Sorin Bobiş.

Cât despre moral, acesta e bine, spune nevăzătorul: "Dacă oamenii în afară de trupurile lor, duc pe picioare şi năzuinţele lor, atunci e bine!"

Întrebat ce mesaj le trimite Bucureştenilor, Borşan a răspuns: "Să fie atât de mulţi în Piaţa Universităţii sâmbătă, încât noi cei ce am făcut marşul ăsta să nu ne vedem deloc, să fim doar un firicel între toţi!"

Reamintim că cinci persoane au pornit acum o săptămână de la Cluj, într-un marş care va dura 11 zile, pentru a ajunge pe 20 ianuarie la Bucureşti, la protestul masiv pentru apărarea independenţei justiţiei. Traseul marşului este: Turda, Târgu Mureş, Sighişoara, Braşov, Ploieşti, Bucureşti-Piaţa Universităţii.

Iniţiativa acestui marş, intitulat simbolic Marşul Speranţei, i-a aparţinut clujeanului Sorin Bobiş, căruia i s-au alăturat Reka Deneş, o tânără de etnie maghiară din Târgu Mureş, Alexandre Lacaille cetăţean francez căsătorit cu o româncă şi Nicolae Câmpan. Celor cinci li s-au alăturat de la Sighişoara alte cinci persoane, respectiv Cristinel Ciolacu, Gheorghe Bratu, Valeriu Borşan, Ionel Popa şi George Vîrgolici. Patru dintre aceştia sunt nevăzători. Pe drum, protestatarilor li s-au mai adăugat alte persoane şi alţii se vor alătura şi în zilele ce vin.

"Eu nu vreau, cum să vă spun, să o iau pe ulei cu patriotismul, cu salvăm lumea şi chestii din astea pompoase. Ştiţi care este, de fapt, adevărul? Gustul ăla amar pe care l-am avut şi l-am molfăit timp de aproape 30 de ani, faptul că după 28 de ani, după ce am ieşit în stradă în '89 şi apoi în '90, cu Piaţa (Universităţii n.r.) când am strigat atunci lozincile alea, am crezut că gata, se va termina, la un moment dat. Dar iată că după 28 de ani strigăm acum aceleaşi lozinci. E paradoxal! Nu îţi vine să crezi că au trecut atâţia ani şi noi am îmbătrânit dar problematica a rămas aceeaşi. Cred că acesta este motivul cel mai corect!", a declarat Sorin Bobiş, cu o zi înainte de plecare, pentru Epoch Times.

Evenimentul are şi o pagina de Facebook care poate fi accesată aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne