Ziua 206. Lupta pentru apărarea Justiţiei continuă! "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!"

Românii trebuie să continue să iasă în stradă pentru a apăra Justiţia, aflată acum în pericol de a fi pusă sub controlul politicului, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

UPDATE: Protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern, pentru a 206-a seară consecutiv, mai indignaţi ca oricând, după ce ministrul Justiţiei a anunţat un pachet de modificări ale legii Justiţiei considerate de multe persoane - inclusiv de către şeful statului - drept un atac la adresa statului de drept, o întoarcere la un trecut tenebros, când, potrivit Opoziţiei, dosarele penale se făceau pe Kiseleff.

"Ieri, Tudorel ne-a arătat că este un trădător de ţară care acţionează la comanda lui Daddy! Astăzi, după o zi precedentă plină de reacţii şi de proteste, vine Daddy să-l ’’scoată’’, că doar nu putem să-l omorâm, nu?

Sunt indignat şi nu mai am răbdare să văd ce fac nenorociţii ăştia cu viaţa noastră. Să ne spună dacă vor o altă abordare, ca să înţeleagă odată pentru totdeauana că ţara nu este a lor! Ţara este a noastră şi nu le permitem să se joace cu inteligenţa noastră doar pentru că au câştigat alegerile cu 18% dintre voturi!

Sunt doar aleşi şi au primit mandate să lucreze pentru ţară! Aseară am văzut românii în Piaţa Victoriei cum îşi vor ţara înapoi!

Fac apel către voi toţi, să veniţi Duminică, cu mic cu mare, să le demonstrăm că NOI suntem ROMÂNIA!", transmite un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

* * *

Pe Facebook s-a lansat un nou apel la mobilizare pentru apărarea Justiţiei aflată în pericol să fie pusă "sub comanda penalilor" de către Tudorel Toader. După ce miercuri au ieşit cu sutele lângă Guvern, astăzi, la o zi după ce ministrul Justiţiei şi-a făcut publice intenţiile de a muta CSM-ul sub autoritatea sa, de a-l exclude pe şeful statului din procedura de numire a şefilor de parchete etc., protestatarii din Piaţa Victoriei transmit că mobilizarea trebuie să continue.

"Români! Trebuie să continuăm să ieşim în stradă pentru apărarea Justiţiei libere şi independente. Prin pachetul de măsuri propus miercuri, ministrul Tudorel Toader intenţionează subjugarea Justiţiei şi punerea acesteia sub comanda penalilor, mutilând actualele legi ale Justiţiei. Vrem Justiţie, nu corupţie!", transmit Rezistenţii din Piaţa Victoriei, pe pagina de Facebook a evenimentului.

La rândul lor, constanţenii îşi anunţă, de asemenea, intenţia de a ieşi în stradă. Informaţii aici. Şi gălăţenii se vor mobiliza, transmit protestatarii.

Protest
Protest (Epoch Times)

Apelul la mobilizare este lansat în contextul în care ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. Unele dintre cele mai criticate măsuri au fost trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei (lucru văzut ca o tentativă de politizare a acesteia), eliminarea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Procurorului General, şi înfiinţarea unei secţii speciale care va investiga judecătorii corupţi, DNA fiind astfel scos din joc.

Propunerile lui Toader au fost criticate dur atât de societatea civilă cât şi de Ministerul Public, precum şi de preşedintele Iohannis, care le-a catalogat drept un atac la adresa statului de drept. Interesant este că proiectul NU a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, lucru criticat de asociaţii ale magistraţilor care i-au cerut premierului Tudose să-i solicite lui Tudorel Toader publicarea pachetului de propuneri.

Protesc
Protesc (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne