Aflaţi la limita sărăciei, pensionarii din Moldova anunţă proteste de Ziua Independenţei

Uniunea Pensionarilor din Moldova a anunţat un protest de Ziua Independenţei, pentru a cere autorităţilor majorarea pensiilor. Ei afirmă că reforma sistemului de pensii a guvernării democrate nu le-a îmbunătăţit cu nimic viaţa.
Bătrâni, pensionari
Bătrâni, pensionari (Epoch Times România)

Conducerea Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova şi-a chemat membrii şi simpatizanţii la un protest, pe 27 august, la Chişinău, pentru a cere majorarea pensiilor, ei susţinând că în cei 26 de ani de independenţă nu s-a făcut nimic pentru a schimba nivelul de trai al populaţiei. Aceasta a făcut apel la toţi cetăţenii să fie solidari cu cele peste jumătate de milion de persoane în etate, care primesc pensii mai mici decât minimul de existenţă.

Preşedintele Uniunii, Victor Leancă, în cadrul unei conferinţe de presă a menţionat că Ziua Independenţei este o ocazie potrivită pentru a protesta şi semnala situaţia vulnerabilă a persoanelor de vârsta a treia. Din cauza pensiilor mici şi a preţurilor mari, problemele vârstnicilor din R.Moldova, ar deveni tot mai acute, iar viaţa tot mai deplorabilă.

„Ne este greu, trăim rău, nu mai putem sta în tăcere. Indexarea pe care ne-au dat-o în luna aprilie este foarte mică”, a declarat Nicolae Stratulat prim-adjunctul preşedintelui Uniunii Pensionarilor.

Reprezentanţii Uniunii Pensionarilor au anunţat că se vor aduna pe 27 august, între orele 10:00 şi 11:00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău. Apoi, vor porni în marş spre monumentul lui Ştefan cel Mare, unde vor depune flori. Apoi, pensionarii vor merge în scuarul Parlamentului unde va avea loc acţiunea de protest.

De menţionat că la sfârşitul anului trecut, autorităţile de la Chişinău au adoptat o reformă pentru a face sistemul de pensii mai echitabil şi mai sustenabil. Dar membrii Uniunii Pensionarilor au spus că nu au remarcat îmbunătăţiri, iar majorările care au rezultat pentru unii pensionari sunt insuficiente, acuzând guvernul că le-ar neglija total interesele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe