Ziare.com: Un fost ministru din Guvernul Dăncilă încearcă să blocheze în instanţă circulaţia unor e-mailuri

Nicolae Burnete
Nicolae Burnete (Facebook, Ministerul Educatiei)

Nicolae Burnete, fost ministru al Cercetării şi Inovării în Guvernul Dăncilă, în prezent preşedinte al Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, şi Nicolae Filip, profesor în cadrul aceleiaşi universităţi, au deschis un proces în care cer interzicerea circulaţiei unor e-mailuri prin care li s-ar aduce o serie de acuzaţii, relatează Ziare.com.

În procesul deschis, pe calea ordonanţei preşedinţiale, la Judecătoria Cluj-Napoca, Nicolae Burnete şi Nicolae Filip au cerut obligarea pârâtului, lectorul universitar Doru Laurean Băldean, de "a se abţine de la publicarea/transmiterea unor articole sau e-mailuri, având parţial sau integral, acelaşi conţinut sau conţinuturi similare".

Burnete şi Filip acuză că Băldean, lector la universitatea unde profesează ei, a început o campanie de denigrare a lor prin trimiterea în mod sistematic a unor e-mailuri, atribuite iniţial altor presupuse persoane. Cei doi reclamanţi susţin că Băldean a fost identificat ca fiind autorul "tuturor mesajelor defăimătoare" odată cu transmiterea unui articol către publicaţia "Vocea Clujului".

În e-mailurile atribuite lui Băldean, Burnete este acuzat de "plagiat, furt intelectual, corupţie, delapidare fonduri, furt din instituţiile statului". În e-mailuri se mai arată despre Burnete şi următoarele: "cât timp a fost ministru (n. n. al Cercetării şi Inovării în perioada 29 ianuarie 2018 - 31 august 2018) Burnete Nicolae a făcut din cercetarea românească ceea ce a făcut Tudorel Toader cu justiţia românească aducând polul de comandă şi control la minister, care e controlat politic, cât timp a fost ministru nu a făcut nimic benefic cercetării româneşti în afară de a regla nişte conturi".

Reclamanţii mai arată că într-un alt e-mail, pârâtul a susţinut că "Burnete şi Filip sunt patriarhii hoţiei sau ai şmecheriilor".

Judecătoria Cluj-Napoca a respins cererea formulată de Burnete şi Filip.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne