Ziare.com: Un fost ministru din Guvernul Dăncilă încearcă să blocheze în instanţă circulaţia unor e-mailuri

Nicolae Burnete
Nicolae Burnete (Facebook, Ministerul Educatiei)

Nicolae Burnete, fost ministru al Cercetării şi Inovării în Guvernul Dăncilă, în prezent preşedinte al Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, şi Nicolae Filip, profesor în cadrul aceleiaşi universităţi, au deschis un proces în care cer interzicerea circulaţiei unor e-mailuri prin care li s-ar aduce o serie de acuzaţii, relatează Ziare.com.

În procesul deschis, pe calea ordonanţei preşedinţiale, la Judecătoria Cluj-Napoca, Nicolae Burnete şi Nicolae Filip au cerut obligarea pârâtului, lectorul universitar Doru Laurean Băldean, de "a se abţine de la publicarea/transmiterea unor articole sau e-mailuri, având parţial sau integral, acelaşi conţinut sau conţinuturi similare".

Burnete şi Filip acuză că Băldean, lector la universitatea unde profesează ei, a început o campanie de denigrare a lor prin trimiterea în mod sistematic a unor e-mailuri, atribuite iniţial altor presupuse persoane. Cei doi reclamanţi susţin că Băldean a fost identificat ca fiind autorul "tuturor mesajelor defăimătoare" odată cu transmiterea unui articol către publicaţia "Vocea Clujului".

În e-mailurile atribuite lui Băldean, Burnete este acuzat de "plagiat, furt intelectual, corupţie, delapidare fonduri, furt din instituţiile statului". În e-mailuri se mai arată despre Burnete şi următoarele: "cât timp a fost ministru (n. n. al Cercetării şi Inovării în perioada 29 ianuarie 2018 - 31 august 2018) Burnete Nicolae a făcut din cercetarea românească ceea ce a făcut Tudorel Toader cu justiţia românească aducând polul de comandă şi control la minister, care e controlat politic, cât timp a fost ministru nu a făcut nimic benefic cercetării româneşti în afară de a regla nişte conturi".

Reclamanţii mai arată că într-un alt e-mail, pârâtul a susţinut că "Burnete şi Filip sunt patriarhii hoţiei sau ai şmecheriilor".

Judecătoria Cluj-Napoca a respins cererea formulată de Burnete şi Filip.

Articolul integral poate fi citit aici.