Zgonea: Nu există niciun motiv să fie convocată Comisia Europeană

Valeriu Zgonea, declaraţii la suspendarea preşedintelui (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
12.07.2012

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea,a declarat că nu există niciun motiv să fie convocată Comisia Europeană pentru că autorităţile din România nu au încălcat nicio lege.

"Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă de legalitate şi constituţionalitate în România şi nu există niciun motiv ca să fie convocată Comisia Europeană, pentru că România nu a încălcat nici Tratatul UE, nici tratatele UE", a spus Zgonea.

El a declarat că aşteaptă explicaţii din partea lui Viviane Reding care să motiveze în baza cărui articol din Tratatul UE poate convoca CE şi care sunt criticile aduse României. Deocamdată, Zgonea a pus totul pe seama luptei politice dintre partidele europene şi a precizat că în România s-au respectat toate legile la procesul de suspendare a preşedintelui.

El a mai precizat că au apărut diferite interpretări ale declaraţiilor făcute de Viviane Reding, iar acestea sunt în funcţie de interesele fiecărei instituţii de presă.

Comisia Europeană urmează să se reunească săptămâna viitoare pentru a discuta despre situaţia politică din România, a afirmat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, citată de AFP şi de agenţia italiană ANSA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor