Zgonea: Năstase trebuie să depună cerere pentru a reintra în PSD

Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
18.03.2013

Chiar dacă mulţi colegi din PSD abia îl aşteaptă pe Adrian Năstase să ia parte la activităţile partidului, revenirea fostului premier nu este atât de simplă, pe cât s-ar crede. Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat că Năstase va reintra în PSD atunci când legea o va permite, după ce va face o cerere.

"Ştiţi cum se face, e cererea pentru a fi primit în partid. În momentul în care eşti condamnat, automat îţi pierzi calitatea de membru de partid. (...) Adrian Năstase e un element cheie al istoriei noastre, un om extrem de important. Domnia sa în momentul în care legea îi va permite bineînţeles că va intra din nou în partid. Va depune o cerere, toţi colegii îl vor susţine şi o vor aproba şi în momentul respectiv, la următorul Consiliu Naţional, se va discuta şi acest lucru", a afirmat Zgonea.

Vicepreşedintele PSD a precizat că nu se poate încălca legislaţia şi că mai durează până Năstase va reveni la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului.

"Noi nu putem să încălcăm legislaţia. Adrian Năstase este prietenul şi partenerul nostru, este un om care a pus fundamentul acestui stat şi acestui partid, dar regulile legale trebuie să le respectăm şi noi, ca PSD, şi toţi colegii noştri. Funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e o funcţie în cadrul partidului pe care nu ai cum să o ai în acest moment", a precizat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a adresat urări lui Năstase, în ziua în care aceasta ar putea deveni un om liber: "Este un fost coleg. Fiecărui om care pleacă de acolo şi vine în lumea noastră trebuie să-i urezi sănătate şi să-i dea Dumneazeu toate cele bune. Nu poţi să ai altă abordare, e o chestie umană, normală. (...) Pentru el important e să fie alături de familie, de cei doi băieţi şi soţia domniei sale".

Adrian Năstase ar putea fi eliberat luni, când instanţa se va pronunţa în privinţa recursului făcut de procurorii DNA la decizia de eliberare condiţionată a fostului premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor