Zeci de mii de oameni au protestat în Germania faţă de energia nucleară

Mii de oameni au protestat, duminică, în Germania faţă de energia nucleară, în ziua în care s-a împlinit un an de la cutremurul şi tsunami-ul din Japonia. (KARL-JOSEF HILDENBRAND / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.03.2012

Mii de oameni au protestat, duminică, în Germania faţă de energia nucleară, în ziua în care s-a împlinit un an de la cutremurul şi tsunami-ul din Japonia, relatează presa germană.

Potrivit organizatorilor, cel puţin 23.000 de persoane au luat parte la protestele din întreaga Germanie.

În landul Schleswig-Holstein s-au adunat în jur de 3.000 de protestatari în apropiere de centrala nucleară Brokdorf. La centrala Neckarwestheim din landul Baden-Württemberg au protestat circa 5.000 de oameni, care au adus şi un omagiu victimelor accidentului nuclear de la Fukushima.

Demonstraţii au fost şi în Gundremmingen şi Hanovra, precum şi la Gronau, unde există o centrală de îmbogăţire a uraniului.

Spre seară sunt aşteptate alte câteva mii de persoane pentru a forma un lanţ de lumânări la depozitul de deşeuri nucleare Asse şi la fosta mină de minereu Schacht Konrad, unde sunt depozitate acum deşeuri slab radioactive.

După catastrofa din Japonia, Germania a decis să oprească opt reactoare nucleare, cele mai vechi, şi să renunţe până în 2022 şi la celelalte nouă, dar populaţia apreciază că atitudinea cancelarului faţă de problema nucleară nu este prea fermă, reproş adus şi de opoziţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor