Zborul MH370: Operaţiunile de căutare a avionului dispărut au vizat o locaţie greşită, afirmă experţi britanici

Operaţiunile de căutare a avionului MH370 aparţinând Malaysia Airlines  dispărut la 8 martie au vizat o locaţie greşită.
Operaţiunile de căutare a avionului MH370 aparţinând Malaysia Airlines dispărut la 8 martie au vizat o locaţie greşită. (youtube.com)

Operaţiunile de căutare a avionului MH370 aparţinând Malaysia Airlines dispărut la 8 martie nu au vizat cel mai probabil loc în care s-ar afla epava aparatului, fiind distrase de semnale false, a afirmat pentru BBC operatorul britanic de sateliţi Inmarsat, relatează DPA şi The Guardian.

Avionul a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian pe 8 martie pe ruta Kuala Lumpur- Beijing având la bord 239 de persoane - pasageri şi membri ai echipajului.

Oameni de ştiinţă de la Inmarsat, compania britanică care a ajutat la eforturile de căutare a navei, au declarat pentru programul Horizon al BBC că există un 'punct fierbinte' în sudul Oceanului Indian în care cel mai probabil avionul s-a prăbuşit, dat fiind scurtele conexiuni făcute de unul dintre sateliţii companiei.

Însă nava australiană Ocean Shield trimisă pentru a investiga nu a mai ajuns în această locaţie pentru că a detectat semnale considerate ca provenind de la cutia neagră a avionului şi a început căutările acolo, au afirmat oamenii de ştiinţă britanici.

Timp de două luni au fost desfăşurate căutări pe o suprafaţă de 850 de km pătraţi pe fundul oceanului, la vest de oraşul australian Perth, însă sursa semnalelor nu a fost descoperită, iar un robot submersibil trimis nu a găsit nicio o dovadă a existenţei avionului.

Echipa de căutare condusă de australieni şi-a oprit operaţiunile în aşteptarea unei hărţi mai detaliate a fundului oceanului care să cuprindă o arie mai largă decât căutările iniţiale, înainte de a se hotărî pasul următor pentru găsirea epavei avionului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe