Youtuberi arestaţi la 15 km de Zona 51

Autostrada "Extraterrestrial" acoperită de stickere pe I-375 lângă Rachel, Nevada,
Autostrada "Extraterrestrial" acoperită de stickere pe I-375 lângă Rachel, Nevada, (David Becker/Getty Images)

Poliţia din apropierea Zonei 51 (Statele Unite) a arestat doi vloggeri care au trecut de o linie de demarcaţie din jurul bazei militare americane, existând indicii de presupusă planificare a unei invazii în zonă, potrivit Daily Star.

Youtuberii olandezi Ties Granzier şi prietenul său Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep sunt reţinuţi de poliţie după ce au fost găsiţi în „zona adiacentă” a bazei.

Cei doi au fost găsiţi filmând la 5 km în interiorul zonei de securitate naţională din Nevada, care se află la 15 km de teritoriul care înconjoară celebra Zonă 51 - cum este cunoscut complexul bazei aeriene americane Nellis, de lângă Groom Lake, Nevada.

Potrivit biroului şerifului din comitatul Nye, bărbaţii au remarcat semnele care interziceau trecerea neautorizată, dar le-au ignorat. Cei doi au declarat poliţiei că vor să „privească instalaţiile”.

Poliţia a confiscat camerele de luat vederi, un telefon, un laptop şi o dronă din interiorul maşinii lor, cu care filmaseră din interiorul zonei de excludere.

Granzier are peste 730.000 de abonaţi pe canalul său de youtube.

Înainte de a fi arestat, el a postat pe Instagram că se îndrepta spre Zona 51. El a spus: „Nu aveam nicio intenţie să luăm cu asalt baza. Am vrut doar să mergem acolo”.

Peste 700.000 de utilizatori Facebook (care au devenit în ultima perioadă peste 2 milioane) s-au înscris „în glumă” la un grup care plănuia să ia cu asalt Zona 51 în această lună.

Zona, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA, este adesea centrul multor teorii ale conspiraţiei extraterestre, iar ideea „glumei” a fost o încercare de „a-i vedea pe extratereştri”.

Potrivit CNN, un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene ale SUA a declarat: "[Zona 51] este un poligon deschis de pregătire pentru Forţele Aeriene ale SUA şi descurajăm pe oricine va încerca să intre în zona în care antrenăm forţele militare americane."

"Forţa Aeriană a Statelor Unite este întotdeauna gata să protejeze America şi bunurile sale."

Potrivit TMZ, autorităţile au mai spus că „oricine va comite o infracţiune în sau în jurul zonei 51 - inclusiv pătrunderea abuzivă - va fi arestat şi urmărit penal cerându-se pedepse maxime prevăzute de legislaţia locală şi militară”.

În plus, „poliţiştii locali vor veghea pentru a reduce orice încercare de pătrundere inclusiv în proximitatea Zonei 51”, se arată în declaraţie.

Zona 51 a devenit celebră din cauza teoriilor conspiraţioniste legate de existenţa unor programe de colaborare dintre armata americană şi civilizaţii extraterestre, în ciuda faptului că unul dintre oamenii care lucra în zonă, fizicianul Bob Lazar, susţinea, într-o serie de interviuri luate în anii 90, că tehnologia extraterestră se află la o oarecare depărtare de Zona 51.

Peste toate acestea, cu câţiva ani în urmă, o ştire publicată de Business Insider a turnat gaz peste foc, afirmând că o companie aeriană fantomă, numită JANET, efectuează zilnic zboruri charter de la terminale private din Las Vegas, până la Zona 51 - stârnind şi mai mult întrebări despre motivele necesităţii acestui flux zilnic de angajaţi. JANET are o participaţie obscură, ţinând de Pentagon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe