WikiLeaks amână publicarea unor informaţii despre Clinton din cauza temerilor privind securitatea

Invocând temeri legate de securitate, fondatorul WikiLeaks şi-a amânat pentru marţi o apariţie în balconul ambasadei ecuadoriene din Londra pentru a dezvălui noi informaţii aparent distrugătoare pentru Hillary Clinton. Nu este clar dacă va fi reprogramată publicarea informaţiilor.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Controversatul website WikiLeaks a anulat publicarea unor informaţii despre candidata prezidenţială democrată americană Hillary Clinton, invocând “temeri de securitate”.

Julian Assange, fondatorul website-ului care se ascunde de mult timp în ambasada ecuadoriană din Londra, era aşteptat să facă marţi un anunţ din balconul ambasadei.

Totuşi, James Rodriguez, un reporter la NBC News, a declarat duminică noaptea pe Twitter că evenimentul a fost anulat.

“Datorită temerilor de securitate la ambasada ecuadoriană, anunţul lui Julian Assange de marţi din balcon a fost anulat, conform @WikiLeaks”, a scris Rodriguez.

Grupul lui Assange a publicat aproximativ 20.000 de emailuri ale Comitetului Naţional Democrat (CND) în ultimele câteva luni, dezvăluind o campanie internă în Partidul Democrat pentru a submina campania senatorului Bernie Sanders din Vermont, rivalul democratei Hillary Clinton.

Dezvăluirea a declanşat o furtună politică şi a rezultat în demisia preşedintelui CND, Debbie Wasserman Schultz, după o luptă intensă în interiorul partidului.

Emailurile au dus, de asemenea, la amplificarea tensiunilor dintre Rusia şi SUA, după ce Washingtonul a acuzat Moscova că încearcă să interfereze cu problemele interne ale americanilor.

Noul anunţ, totuşi, părea să fie o ştire bombă şi ar fi putut să schimbe complet cursul alegerilor prezidenţiale americane.

Nu a fost imediat clar dacă WikiLeaks va reprograma publicarea noilor informaţii.

Campania prezidenţială a lui Hillary Clinton a întâlnit multe controverse de la lansarea sa la începutul anului 2015.

Clinton a fost supusă unei investigaţii federale îndelungate pentru că a utilizat un server privat de email pentru trimiterea şi primirea a câteva mii de emailuri legate de probleme sensibile în timpul mandatului ei ca secretar de stat.

Fosta primă doamnă a fost, de asemenea, acuzată că desfăşoară o schemă de tipul “bani în schimbul influenţei” la Fundaţia Clinton, care a fost înfiinţată în 2001 de fostul preşedinte Bill Clinton.