Washington Post uimeşte lumea cu o nouă teorie trăsnită: Putin ar fi otrăvit-o pe Hillary

Bătălia pentru Casa Albă continuă să uimească. În încercarea de a distrage atenţia de la posibilitatea ca Hillary Clinton să aibă grave probleme de sănătate, un important ziar american a lansat teoria că, probabil, aceasta ar fi fost otrăvită de Putin sau/şi Trump.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton. (Captură Foto)

În ultimele câteva săptămâni, mass media mainstream şi membrii staff-ului de campanie a lui Hillary Clinton i-au ridiculizat şi criticat pe cei care au îndrăznit să pună întrebări despre crizele de tuse sau comportamentul bizar al candidatei democrate. De fapt, cu doar 5 zile înainte de cel mai recent “episod medical” al lui Hillary, The Washington Post a declarat că “nu există dovezi că ar fi ceva în neregulă cu Hillary Clinton” şi a insistat că numeroasele “teorii trăsnite” privind sănătatea ei sunt rezervate doar acelor psihopaţi ai alternativei de dreapta (alt-right) care apar pe aşa zisele website-uri bizare care publică acuzaţii extraordinare sau teorii ale conspiraţiilor.

Duminică, odată cu evacuarea dezastruoasă a candidatului democrat - care se afla într-o stare atât de gravă încât nu se mai putea susţine în picioare - de la un eveniment de comemorare a incidentului 9/11 - presa mainstream a înregistrat o înfrângere grea, iar lecţia care se putea desprinde ar fi fost aceea că este în general bine să nu se ofere publicului doar poveşti bune de adormit copii, pentru că adevărul are darul sâcâitor de a ieşi la suprafaţă.

Cu toate acestea, la doar două zile după incident, ziarul The Washington Post, într-un articol intitulat “Can we just stop talking about Hillary Clinton’s health now?”, a scris:

“Aceasta este o chestiune complet ridicolă – din mai multe motive – şi o chestiune asupra căreia, dacă Trump sau surogaţii săi republicani vor continua să se concentreze - va produce pierderi în mod sigur.

“Chestiunea fundamentală este că nu există nicio dovadă că ar fi ceva grav cu [Hillary] Clinton. Dacă tusea ocazională este o dovadă a unei probleme majore de sănătate, atunci 75% din cetăţenii ţării trebuie să aibă boli misterioase".

“Ceea ce nu poate Trump – sau, cel puţin, nu ar trebui să poată – este să continue să acorde atenţie acestor teorii trăsnite care iau naştere din fever swamp-urile [weburi conspiraţioniste, traducerea liberă, n.r] aflate la periferia mişcării conservatoare. Toţi cei care cred în conspiraţia privind sănătatea lui Clinton sunt deja de partea lui Trump”, a mai menţionat ziarul.

Dar astăzi, până şi cei mai pasionaţi propagandişti ai campaniei Clinton ştiu în adâncul sufletului lor (în ciuda faptului că vorbesc despre “pneumonie” sau “deshidratare” în ziarele de stânga) că s-a întâmplat ceva serios cu Hillary în weekendul care a trecut.

Totuşi Washington Post apare cu, probabil, cea mai “trăsnită” teorie a conspiraţiei prezentată până în prezent.

Acesta ultimă teorie a fost prezentată printr-un mesaj postat pe Twitter de către Bennet Omalu, care consideră că Hillary Clinton ar fi fost otrăvită de preşedintele rus Vladimir Putin şi/sau candidatul prezidenţial republican american Donald Trump.

Dar Washington Post (WaPo) nu a scris despre acest lucru doar pentru a atrage atenţia asupra afirmaţiei “trăsnite” a lui Omalu, ci chiar a încercat să confere o oarecare credibilitate teoriei doctorului, menţionând autoritatea medicală a acestuia şi prezentând o paralelă cu un caz care planează în jurul lui Putin – otrăvirea fatală cu Poloniu 210 a unui fost agent KGB, Alexander Litvinenko, în 2006.