Vulpescu: Dan Diaconescu minte, nu poate dovedi că are banii pentru Oltchim

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.09.2012

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că Dan Diaconescu minte şi că nu poate dovedi că are cei 45 de milioane de euro pe care i-a oferit la licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim.

"Dan Diaconescu minte, nu poate dovedi că are banii pentru Oltchim. El promovează un onflict unilateral pentru a se promova poliitic...Dan Diaconescu a furat licitaţia, eliminând investitorii serioşi", a spus Vulpescu.

Dan Diaconescu declarase sâmbătă că luni va ridica banii necesari pentru fondul de salarii de la Oltchim şi că îi va arăta premierului Ponta sacii cu bani pe care îi va scoate din bancă, astfel că acesta nu va mai putea spune că nu are bani.

"Am prezentat un cont de 46 milioane euro la o bancă foarte importantă, HSBC, din Amsterdam. Vineri am arătat la Eximbank un cont deschis tot la HSBC, dar într-o altă parte a globului, cu 91 de milioane de dolari în el. Eu am scos de la OTP Bank un extras de cont şi m-am înscris la bancă pentru luni dimineaţă să ridic banii necesari pentru fondul de salarii de la Oltchim", a spus Diaconescu.

Negocierile pentru privatizarea Oltchim vor fi reluate luni. Dan Diaconescu a declarat vineri seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, după eşecul unei noi runde de negocieri privind privatizarea Oltchim, că vrea să dea banii pe care i-a oferit la licitaţie, dar că "guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul".

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor