Vulcanul italian Stromboli erupe pe neaşteptate. O persoană ucisă

Scenă din timpul erupţiei vulcanului Stromboli, 3 iulie 2019
Scenă din timpul erupţiei vulcanului Stromboli, 3 iulie 2019 (Getty Images)

Un vulcan de pe insula italiană Stromboli a erupt, miercuri, şi a aruncat magmă fierbinte în timpul unei explozii puternice, ucigând o persoană şi învăluind o populară destinaţie turistică în cenuşă, au declarat martori oculari şi oficiali locali, potrivit Reuters.

Victima, aparent turist, a fost ucisă în timpul drumeţiei de pietre care cădeau la vale, a declarat un oficial al serviciului local de salvare. A altă persoană a fost rănită.

Erupţia neaşteptată a declanşat incendii pe partea vestică a micii insule mediteraneene, care este situată la nord de Sicilia. Echipaje de pompieri au fost chemate din oraşe din apropiere şi un avion Canadair a participat de asemenea la operaţiunile de intervenţie.

Vulcanul are o înălţime de 924 m şi este o atracţie pentru turişti. Nu se ştie dacă în momentul producerii erupţiei exista vreun turist în crater.

Potrivit site-ului geology.com, vulcanul Stromboli este unul dintre cei mai activi vulcani din lume şi a erupt aproape în continuu din 1932.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe