Erupţia vulcanului Popocatepetl din Mexic surprinsă în time-lapse [video]

Vulcanul Popocatepetl din Mexic
Vulcanul Popocatepetl din Mexic (screenshot tramite video Youtube)

În acest clip video impresionant a fost capturat, marţi 26 martie, momentul în care vulcanul Popocatepetl, situat în statul mexican Puebla, erupe lansând lavă şi gaze.

Autorităţile care monitorizează vulcanul au informat că nu există răniţi şi au avertizat oraşele din apropiere.

Vulcanul Popocatepetl împreună cu aşa numitul "frate" mai mic, vulcanul Iztaccíhuatl, de 5.286 m, alcătuiesc vulcanii gemeni din Mexic. Având o înălţime de 5.462 m, Popocatepetl este cel de-al doilea vulcan din America de Nord, iar în Mexic al doilea munte după Pico de Orizaba. Ultima sa erupţie a avut loc la 21 decembrie 1994, după o pauză de circa 50 de ani.

Activitatea vulcanului Popocatepetl a crescut de la seismul care a lovit centrul Mexicului în 19 septembrie 2017. De atunci au avut loc numeroase explozii şi expulzări dense de cenuşă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință