Vreme frumoasă şi temperaturi de 29 grade Celsius în minivacanţa de 1 Mai

(photos.com)
Epoch Times România
28.04.2012

Prognoza meteorologică întocmită de către specialişti arată că vremea va fi caldă în toată ţara, cu mici excepţii, în minivacanţa de 1 Mai, temperaturile maxime urmând să ajungă chiar şi la 29 de grade Celsius.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat, recent, că românii se pot bucura de vreme frumoasă în intervalul 28 aprilie - 1 mai, când se vor înregistra temperaturi maxime de 29 de grade la nivel naţional, în timp ce la malul mării mercurul din termometre va indica cel mult 22 de grade Celsius.

"(...) în legătură cu minivacanţa de 1 Mai, va fi vreme bună. Începând de vineri, temperaturile cresc, iar sâmbătă, duminică şi luni ajungem, din nou, la 28-29 de grade în vestul ţării, 26 de grade în Bucureşti şi 22 de grade la mare. Prin urmare, este vreme perfectă pentru picnic", a spus Sandu.

Pe de altă parte, prognoza întocmită de ANM pe baza estimărilor realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată de la Reading (Anglia) arată că media temperaturilor maxime la nivel naţional va fi între 20 şi 26 grade Celsius.

Astfel, în zona Banatului, vremea se va încălzi treptat până spre sfârşitul lunii aprilie, valorile termice urmând să se situeze peste normele climatologice, îndeosebi până pe data de 29 aprilie. Primele zile ale lunii vor aduce o uşoară scădere a temperaturilor, dar valorile minime se vor menţine peste normalul perioadei.

În Crişana, în primele zile ale lunii mai, temperaturile maxime vor scădea uşor, iar vremea va fi, în general, instabilă, cu averse frecvente la începutul lunii mai.

Pentru Transilvania, meteorologii prognozează o vreme normală din punct de vedere termic, astfel încât temperaturile maxime vor depăşi, în medie, 20-22 grade Celsius, mai ales în jurul datei de 29 aprilie.

În Dobrogea, valorile termice se vor menţine relativ constante şi apropiate de normele climatologice în această perioadă, cu maxime în jurul a 20 grade Celsius şi minime de peste 10 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi relativ redusă, acestea fiind de aşteptat, pe arii restrânse, după data de 1 mai.

Locuitorii din Maramureş se pot bucura de valori termice de peste 22 grade Celsius începând din 28 aprilie, după care temperaturile vor deveni relativ constante.

În Moldova, vremea se va încălzi uşor, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 22 grade Celsius, în timp ce minimele vor depăşi, în medie, 10 grade Celsius.

În ceea ce priveşte zona Munteniei, vremea se va menţine caldă pentru acestă perioadă. În plus, temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, iar aversele, în general slabe, vor fi posibile, după 1 mai, mai ales în zonele deluroase.

Conform prognozei, în Oltenia, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22-24 grade Celsius, iar pe timpul nopţii media va fi de 10 grade Celsius. La începutul lunii mai, instabilitatea atmosferică va fi relativ redusă, fiind de aşteptat producerea de averse în general slabe, mai ales în zonele deluroase.

La munte, valorile termice nu vor avea variaţii importante şi se vor situa în apropierea normelor climatologice. În primele zile din luna mai, sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi în jurul datei de 30 aprilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor