"Vor să ne pună pumnul în gură" - "Monstruoasa operaţiune" a lui Nicolicea contra deputaţilor "incomozi", contestată

Deputaţii care "tulbură" şedinţele, care nu respectă normele de "curtoazie", care deranjează, afişează bannere, pancarte etc. urmează să fie sancţionaţi în baza unui regulament modificat de cunoscutul pesedist Eugen Nicolicea. Potrivit acestor noi prevederi, aleşii incomozi vor putea fi scoşi pe braţe din săli de personalul de pază şi se va putea merge până la a li se interzice, pentru 30 de zile, dreptul de a participa la parte din lucrările Parlamentului. Nemulţumiţi de situaţie, cei de la USR au decis să ia atitudine şi să atace demersul.
Eugen Nicolicea(Deputat PSD),
Eugen Nicolicea(Deputat PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România a depus o contestaţie la Curtea Constituţională cu privire la noul regulament al Parlamentului în care s-a impus sancţionarea deputaţilor indisciplinaţi prin eliminarea de la toate şedinţele de plen timp de 30 de zile, reiese dintr-un comunicat remis joi seară de partidul condus de Dan Barna.

USR transmite că schimbarea regulamentului propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea încalcă Constituţia României şi reprezintă un regres pentru un stat democratic. Dreptul deputaţilor USR din Parlament este dat de cetăţeni, şi nu de parlamentarii PSD.

"PSD vrea să ne pună pumnul în gură, comite nişte abuzuri incredibile şi apoi ne spune că am încălcat reguli de curtoazie şi că ne interzice dreptul de a participa la lucrările din Parlament. Coaliţia majoritară nu vede jignirile xenofobe ori misogine pe care le aduce Opoziţiei. Pare că nu au învăţat faptul că aceste abuzuri, introducerea unui stil opresiv, nasc reacţii adverse. Nu vor reuşi să oprească Opoziţia să se exprime prin aceste schimbări de regulament, nu vor reuşi să ne pună pumnul în gură. Dimpotrivă", a precizat deputatul Stelian Ion.

Potrivit Constituţiei, deputaţii au dreptul de a depune moţiuni, de a semna moţiuni, de a semna iniţiative legislative, de a avea activitate în comisii.

În opinia USR, este absurd să se îngrădească drepturile şi activitatea parlamentarilor pentru că se creează un precedent periculos şi reprezintă încă un pas în direcţia dictaturii pe care PSD vrea să o impună în România.

"Coaliţia majoritară face primii paşi dincolo de linia roşie, democraţia din România se sfârşeşte cu mâinile lor. Regulamentul este un maximum de ipocrizie. Se invocă aplicarea regulamentului din Parlamentul European, însă nu au spus câţi preşedinţi ai Parlamentului European sunt dublu condamnaţi penal sau câţi membri ai Parlamentului European au condamnări penale. Ori de câte ori în Parlamentul European s-a tăiat microfonul în timpul regulamentar, aşa cum au procedat în cazul deputaţilor USR, ori că ne-au scos butonul de la vorbitor. PSD nu vorbeşte despre toate aceste lucruri pentru că nu le sunt convenabile. Aşa li se vede ipocrizia", a subliniat Cristian Seidler, deputat USR.

În expunerea de motive formulată de USR, se arată că textul, pe baza căreia a fost instituită sancţiunea, contravine prevederilor cuprinse în art. 1 alin. (3) şi (5), art. 2 alin. (1), art. 61 alin. (1) teza I, art. 69 alin. (1) şi în art. 70 din Legea fundamentală, "care configurează regimul mandatului parlamentar în concordanţă cu exigenţele statului de drept".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne