Vlad Voiculescu: Suntem victimele propriei indiferenţe, dar nu cred că poporul ăsta e fără de speranţă

Auzim de prea multe ori "aşa merg lucrurile la noi" sau "la noi nu se vrea" şi totuşi cine poate să le schimbe dacă nu noi, întreabă, retoric, fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

Nu este de ajuns să rezişti, trebuie să faci mai mult decât atât, trebuie să şi acţionezi, trebuie să te implici în viaţa cetăţii, iar implicarea poate veni în diverse feluri, a atras atenţia, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Cred că suntem victimele propriei indiferenţe sau a propriei neputinţe cumva. Auzim foarte des "aşa merg lucrurile la noi" sau "la noi nu se vrea" şi totuşi cine poate să le schimbe dacă nu noi?! Pericolul major este acela al lehamitei, al indiferenţei şi al cedării. Atunci când cedezi, atunci când nu mai rezişti, atunci când crezi că nu mai există niciun fel de speranţă şi că nici măcar votul tău sau ceea ce ai putea să faci tu nu mai poate schimba nimic, ăsta este momentul în care toţi pierdem. Fiecare pierde individual şi toţi pierdem ca societate", a declarat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a remarcat că, în trecut, sunt destule momente notabile în care "am arătat că putem împreună", în care românii au arătat că se pot mobiliza fie pentru a ieşi în stradă, fie pentru a ieşi la vot.

"Am văzut că fiecare dintre noi poate să facă o diferenţă. Şi asta dacă ne uităm, dacă avem această minimă aplecare să ne uităm şi către ceea ce se întâmplă în comunitatea noastră vom vedea că mulţi oameni, mai mulţi decât credem atunci când suntem foarte critici cu România, sau cu noi înşine, foarte mulţi oameni îşi fac treaba aşa cum se cuvine şi foarte mulţi ar fi dispuşi să facă chiar mai multe decât atât. Dacă mergem şi ne uităm la cei din societatea civilă, la câteva ONG-uri din sănătate de exemplu, vom vedea că o mână de oameni fac mult mai mult decât ar trebui să facă Ministerul Sănătăţii cu bugete de sute şi mii de ori mai mici", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru, vedem voluntari în spitale care fac o grămadă de lucruri pe care sistemul nu le face, vedem medici care lucrează peste program, vedem personalul spitalelor care este câteodată extrem de dedicat, vedem medici de familie care îşi fac treaba în mod exemplar. Vedem toate lucrurile astea.

"Nu suntem lipsiţi de speranţă. E o societate... e uşor să pui ştampila. Dar să ne amintim de unde venim. În 1989 tocmai aveam aici un domn care chiar a reuşit să fie un dictator şi să controleze absolut orice şi să pună pe oricine în Guvern şi să facă toată lumea exact ceea ce voia dumnealui, dar lucrurile s-au terminat prost pentru dumnealui. Iar lucrurile apoi au evoluat. Au evoluat încet. Au evoluat mai încet decât în alte părţi", a afirmat Vlad Voiculescu.

Cu toate acestea, fostul ministru tehnocrat nu crede că poporul român este fără speranţă, oamenii încă mai au valori morale în inimile lor.

"Dar eu nu cred că poporul ăsta este fără de speranţă, din contră, cred că avem o generaţie – când spun generaţie nu mă refer neapărat la un segment de vârstă, ci mai degrabă văd că există foarte mulţi oameni care sunt extrem de conectaţi la lumea civilizată, lumea occidentală, văd oameni care gândesc într-un mod extrem de sănătos. Chiar şi la respectarea tradiţiilor... Tradiţia românilor nu este aşa cum ne place să spunem "la noi se fură", nu cred că asta îşi doreşte cineva, nu cred că există o mamă în ţara asta care să îşi dorească de la propriul copil să fie un hoţ sau o slugă. Cred că mai degrabă fiecare şi-ar dori de la copilul lui să fie educat şi să fie pe picioarele lui şi să nu fure şi să-şi facă o viaţă demnă. Undeva poate unii pierd asta, dar nu cred că cineva şi-ar dori asta pentru propriul copil. Şi dacă nu ne dorim asta pentru propriul copil mă gândesc că este o şansă şi pentru ţara asta. Cred că valorile sunt tot acolo unde ar trebui să fie", a mai precizat Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne