Vlad Voiculescu: Bodog a aflat de la un reporter de lipsa unor medicamente pentru copiii bolnavi de cancer

După ce a aflat de la un reporter despre lipsa unor medicamente pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer, ministrul Sănătăţii Florian Bodog a venit şi cu o serie de declaraţii halucinante aruncând vina pe... tehnocraţi, a remarcat Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Cu populisme de genul "reducem preţurile la medicamente", "8 spitale regionale şi unul republican, toate acuşica în 2017", confuzii grave, minciuni şi o totală lipsa de interes şi empatie nu se va rezolva din păcate niciodată nimic, şi-a manifestat nemulţumirea tehnocratul Vlad Voiculescu faţă de succesorul său pesedist de la Ministerul Sănătăţii.

"Domnul ministru Bodog a fost întrebat despre medicamentele lipsă din secţia de oncopediatrie de la Iaşi. Una dintre declaraţiile domnului ministru a fost... ţineţi-vă bine... că aude pentru prima dată. Ei bine, de-asta am insistat să nu îşi bată joc de platforma de raportare a lipsei medicamentelor (www.medicamente-lipsa.ro)... tocmai ca să afle şi funcţionarii ministerului şi chiar şi ministrul despre lipsa acestor medicamente, din altă parte decât de la televizor.

Altfel lucrurile sunt roz, demnitarii şi funcţionarii sunt senini şi devreme acasă, iar pacienţii şi medicii lor rămân să îşi rezolve singuri problemele... cei care pot. Cu toţii... sunt rugaţi să nu deranjeze la Ministerul Sănătăţii. S-a terminat programul. P.S.: aruncaţi o privire... o mulţime de cereri ale oamenilor au rămas din nou fără răspuns pe platformă", a atras atenţia Vlad Voiculescu.

Mai mult, după ce a aflat de la un reporter despre lipsa unor medicamente pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer, ministrul Bodog a oferit, potrivit tehnocratului, o serie de declaraţii halucinante care au stârnit un scandal de presă.

"A fost destul ca problema medicamentelor lipsă să ajungă dintr-o dată pe agenda domnului ministru. Şi fiind pe agendă... problema trebuie combătută - nu prin rezolvarea ei, ci, desigur, prin aruncarea vinei pe fosta conducere, fostul ministru, tehnocraţii", a declarat Vald Voiculescu.

Bodog şi ordinul de ministru

"La mai bine de 2 luni de la preluarea mandatului, timp în care mai multe zeci de medicamente lipsă aşteaptă să fie aduse în ţară prin această procedură şi sunt de luni de zile blocate în minister, domnul ministru Bodog spune că ar vrea să le aducă, dar nu îl lasă un ordin. Un ordin de ministru (se cheamă "de ministru", pentru că poate fi semnat, modificat sau abrogat de ministru) care - spune dânsul - nu îl lasă să aprobe anumite preţuri pentru aceste importuri.

În fapt, ordinul 1508/2016 precizează foarte clar: în măsura în care deţinătorul ANS (Autorizaţiei pentru Nevoi Speciale) prezintă documente conţinând detalii suplimentare, justificabile privind nivelul preţului propus de acesta, ministerul poate aproba preţul propus. Ordinul 1508/2016 nu împiedică sub nici o formă achiziţionarea medicamentelor pentru nevoi speciale. Dimpotrivă! Clarifică doar condiţiile sub care se pot aproba excepţiile, tocmai pentru a limita întârzierile birocratice. Ordinul este bun, poate fi şi trebuie aplicat.

Mă uimeşte neînţelegerea actelor juridice emise şi avizate de altfel de aceleaşi direcţii de specialitate din MS care există în continuare şi îi pot explica lucrurile. După cum mă uimeşte şi neînţelegerea profundă a domeniului farmaceutic de către dl. ministru Bodog şi reprezentanţii partidului dânsului care au lucrat la minunatul program de guvernare.

Cu populisme ("reducem preţurile la medicamente", "8 spitale regionale şi unul republican, toate acuşica în 2017"), confuzii grave (domnul ministru face legatura dintre taxa clawback şi ANS-uri, ori taxa clawback nu se aplică aici), minciuni ("vrem să aducem medicamentele dar ordinul nu ne lasă!") şi o totală lipsă de interes şi empatie nu se va rezolva din păcate niciodată nimic."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne