Programul PSD, nesustenabil? Ponta: Îmi este teamă că noi acum împărţim ce nu avem

Fostul premier Victor Ponta pare să aibă reţinerile sale legate de implementarea mult clamatului program de guvernare al PSD.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

România trebuie să progreseze economic, să meargă în sus, să aibă surplus, iar acel surplus să fie folosit pentru salarii, pensii, investiţii, însă noi acum împărţim ce nu avem, şi-a exprimat îngrijorarea, la România Tv, fostul premier Victor Ponta.

"De la mine n-o să auziţi nici peste un an, nici peste zece, nici peste 50 ceva de rău despre PSD. Eu n-am făcut politică în niciun alt partid, eu n-am venit din alt partid în PSD şi sincer să fiu dacă nu o să mai fiu în PSD în niciun caz nu mă duc la alt partid. Ceea ce am câştigat în aceşti ani de politică şi în urma funcţiilor pe care le-am ocupat cu sprijinul PSD şi al oamenilor care au votat PSD este o experienţă şi dreptul de a spune nişte lucruri care ne privesc pe toţi. Dacă am eu o problemă personală cu dl Dragnea, asta e strict problema noastră, nu interesează pe nimeni altcineva, e o chestiune strict personală", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier a atras atenţia că, în opinia sa, Guvernul Grindeanu nu procedează corect în acest moment.

Dacă spun, pe baza experienţei, că sunt nişte lucruri care mă îngrijorează - faptul că în Europa se întâmplă nişte schimbări şi că Româna rămâne a şaptea roată la căruţă, iar PSD, care acum nu mai e în opoziţie, n-are niciun fel de poziţie faţă de chestiunea asta... Am condus un guvern, am făcut parte din alte două guverne - îmi doresc foarte tare să se ia măsuri sociale şi laud guvernul actual pentru măsurile sociale. Dar am mai învăţat ceva: noi nu putem să împărţim ceva ce încă nu avem. Trebuie economic, aşa cum am făcut în 2012-2015, să mergem în sus, să avem un surplus şi surplusul să-l folosim pentru salarii, pensii, investiţii. Mie îmi este teamă, şi zău că îmi doresc să nu se întâmple lucrul acesta, că noi acum împărţim ce nu avem", a precizat Ponta.