Vlad Filat s-a întâlnit cu diaspora moldovenească din Rusia

Premierul Republicii Moldova Vlad Filat, (www.gov.md)
Epoch Times România
12.09.2012

Delegaţia Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Vlad Filat, s-a întâlnit marţi la Moscova cu diaspora moldovenească, anunţă Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului.

La întâlnire au participat toţi membrii delegaţiei oficiale de la Chişinău, inclusiv vicepremierii Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Lazăr, ministru al Economiei şi Mihai Moldovanu, responsabil de domeniul social. Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a întâlnirilor avute în Federaţia Rusă, dar şi a celor de miercuri.

Filat a menţionat că un subiect abordat a vizat şi condiţiile în care muncesc cetăţenii moldoveni în Federaţia Rusă. Premierul a specificat că s-a convenit ca la şedinţa Comisiei interguvernamentale ce va avea loc în perioada 15-16 noiembrie să fie definitivate şi semnate Acordurile privind migraţia de muncă şi cel privind readmisia.

Participanţii la întâlnire au adresat întrebări privind protecţia socială, exporturile de vinuri şi produse agroalimentare în Federaţia Rusă, cooperarea culturală, plasarea în câmpul muncii după absolvirea instituţiilor de învăţământ.

Un alt subiect a vizat revenirea în ţară a tinerilor specialişti care au studiat în Federaţia Rusă.

Iurie Leancă susţine că ministerul pe care-l conduce are pentru moment peste 30 de locuri vacante şi periodic se fac angajări.

"Noi vă aşteptăm acasă şi vom fi bucuroşi, dacă veţi aplica pentru o funcţie la MAEIE, căci avem nevoie de tineri bine pregătiţi", a spus vicepremierul.

"Tot ce facem este în interesul cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent unde se află ei, iar ca rezultat, ne dorim să avem condiţii pentru ca toţi să revină acasă la cei dragi", a declarat premierul la finalul întâlnirii cu moldovenii din capitala Federaţiei Ruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor