Vlad Alexandrescu, revoltat: Sute de securişti primesc în continuare indemnizaţii de revoluţionari!

(Facebook)

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, vineri, că, în urma demersurilor sale pentru rezolvarea problemei celor câteva sute de membri ai fostei Securităţi care se bucură în continuare de indemnizaţii de revoluţionari, Ludovic Orban a trimis “în sfârşit” Corpul de control al prim-ministrului să inspecteze Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

“Sute de securişti primesc în continuare indemnizaţii de revoluţionari! Din respect pentru victimele regimului comunist şi ale Securităţii ceauşiste, am început acum un an mai multe demersuri prin care am cerut retragerea certificatelor de revoluţionari foştilor colaboratori şi ofiţerilor Securităţii comuniste.

La cererea mea, premierul Ludovic Orban a trimis în sfârşit Corpul de control al prim-ministrului să inspecteze Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSMRL), unde au fost descoperite o serie de nereguli pe care le semnalasem în interpelările şi întrebările mele parlamentare”, a precizat senatorul, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, fostul ministru şi-a exprimat profunda nemulţumire faţă de faptul că, deşi unii dintre falşii revoluţionari au fost dovediţi ca fiind foşti securişti, aceştia nu şi-au pierdut indemnizaţia lunară de aproximativ 2.000 de lei, ba chiar mai primesc de la stat şi terenuri gratuite, locuri de veci şi alte “bomboane”.

Pentru a soluţiona această problemă, Vlad Alexandrescu a afirmat că a iniţiat următoarele acţiuni:

- În decembrie 2019 am publicat aici o listă de colaboratori dovediţi ai Securităţii care primesc în continuare indemnizaţii de revoluţionari, deşi legea o interzice.

- În martie 2020, am cerut prin interpelare parlamentară către Prim-Ministru informaţii despre demersurile iniţiate de Guvern în scopul retragerii certificatelor de revoluţionari colaboratorilor şi ofiţerilor de Securitate şi oprirea beneficiilor aduse de acestea. Detalii aici.

- În septembrie am trimis o altă interpelare Prim-ministrului, prin care i-am cerut o anchetă care să clarifice de ce Secretariatul de Stat continuă să protejeze colaboratorii fostei Securităţi, să stabilească vinovaţii şi să ia măsurile de sancţionare care se impun. Detalii aici.

Răspunsul primit este aici.

“În sfârşit au trimis corpul de control! Lucrurile au început să se mişte. Dar să nu ne grăbim! Nu trebuie scăpaţi din ochi până nu aplică legea!”, a conchis senatorul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne