Vlad Alexandrescu, revoltat: Al treilea om în stat atacă frontal NATO şi UE la televiziunea de casă!

Liviu Dragnea, al treilea om în stat, atacă frontal NATO şi UE la televiziunea de casă.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Liviu Dragnea a dat oficial semnalul ruperii României de partenerii ei, acuzând NATO şi UE că ar finanţa ceea ce imaginaţia bogată a liderului PSD numeşte „statul paralel”, atrage atenţia fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, criticând declaraţiile făcute duminică de Dragnea, la Antena 3.

"Atacul incalificabil lansat la adresa partenerilor noştri occidentali, cum că „au încurajat, ba chiar parţial au şi finanţat acest stat paralel şi acest sistem odios”nu este o întâmplare, ci face parte din atacul concertat al celui care a uitat că este Preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României. Liviu Dragnea nu vrea decât un singur lucru, să se salveze de o nouă condamnare, lucru pentru care este dispus să sacrifice, fără regrete, interesele României şi ale românilor.

Ameninţările la adresa jurnaliştilor independenţi şi a procurorilor, proferate într-un limbaj demn de un naş mafiot, demonstrează faptul că PSD a ajuns, prin Liviu Dragnea, într-o fundătură morală.

Declaraţia lui Dragnea este o ameninţare la adresa democraţiei din România, la adresa tuturor celor care s-au opus în ultimii 30 de ani, tendinţelor totalitariste ale comuniştilor şi urmaşilor lor ideologici", adaugă senatorul USR.

Redăm declaraţiile făcute de Dragnea la Antena 3, declaraţii pentru care liderul PSD a fost lăudat astăzi la scenă deschisă de Agenţia guvernamentală de presă din Rusia - Sputnik.

"Toţi partenerii noştri, NATO, UE, ne-au spus şi ne-au promis că o să ne înveţe democraţia pentru că noi nu o ştiam, venind din comunism, noi trebuia să învăţăm democraţia de la dumnealor”, a spus Dragnea, care a continuat punctând: “Eu zic că ar trebui să îşi asume toţi, toţi partenerii noştri străini, această responsabilitate că au încurajat — ba chiar parţial au şi finanţat acest stat paralel, acest sistem odios. Chiar au susţinut public, în mai multe rânduri (...)

“Ar trebui să îşi asume asta pentru că nu asta e democraţia la ei acasă — la ei acasă nu sunt protocoale secrete, la ei acasă nu se face justiţie la televizor, nu se fac arestări pentru spectacol, pentru că arestările care se făceau la televizor nu erau ca să îşi umfle muşchii, nu, să arate tuturor cât de puternic este acest regim de poliţie politică şi ‘staţi liniştiţi că putem ajunge la oricare dintre voi, oricine poate fi luat”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Sputnik, preluată de G4Media.ro.