Virusul Wuhan: Numărul cazurilor de îmbolnăvire la bordul Diamond Princess atinge 175

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)

Alte 39 de persoane s-au dovedit infectate cu coronavirusul Wuhan pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia.

Printre noile cazuri se află un ofiţer în carantină.

Conform unei declaraţii a Ministerului japonez al Sănătăţii, pe vas s-ar afla 175 de cazuri diagnosticate.

Diamond Princess a fost plasată în carantină pentru două săptămâni la sosirea în portul Yokohama, pe 3 februarie, după ce un bărbat care a debarcat în Hong Kong a fost diagnosticat cu virusul.

Carantina a fost stabilită la 14 zile, plecând de la prezumţia că perioada de incubare a virusului are această durată. Între timp, medicii au depistat cazuri în care perioada de incubaţie poate ajunge la 24 de zile.

Epidemia a afectat masiv economia chineză, având repercusiuni asupra economiei japoneze, germane şi americane, în principal.

La bordul navei se află aproximativ 3.700 de persoane - un echipaj de 1.100 persoane şi 2.670 pasageri.

Ministerul Sănătăţii din Japonia este în procesul de efectuare continuă a testărilor.

Diamond Princess, cu steag britanic, este administrată de Princess Cruise Lines, una dintre cele mai mari linii de croaziere din lume şi o unitate a Carnival Corp (CCL.N).

Agenţia de ştiri Kyodo, citând Ministerul Sănătăţii, a declarat că din cele 39 de cazuri, 10 sunt membri ai echipajului şi 29 de pasageri.

Zece erau resortisanţi japonezi, iar ceilalţi proveneau din 11 ţări, inclusiv Statele Unite şi China. Patru erau în stare gravă, a spus ministrul Sănătăţii, Katsunobu Kato.

Oamenii care sunt diagnosticaţi sunt duşi de pe navă la un spital.

Ofiţerul din carantină care a fost infectat transmitea chestionare care verificau starea de sănătate a pasagerilor şi a echipajului începând cu 3 februarie şi respecta regulile impuse - de purtare a unei măşti şi a mănuşilor, dar nu purta un costum de protecţie complet, potrivit cotidianului Nikkei, citând Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Reuters, Mark Kortepeter, profesor de epidemiologie la Universitatea din Nebraska, a declarat că, deşi este greu să tragi concluzii bazate pe informaţii limitate, dinamica infecţiilor pe navă indică un „agent patogen foarte transmisibil”, cel puţin în mediu închis.

Aproximativ 80% dintre pasagerii navei au vârsta de 60 de ani sau peste, 215 au 80 şi 11 - 90 , a relatat publicaţia Japan Times.

Guvernul japonez a aprobat un pachet de împrumuturi şi fonduri de urgenţă de 500 de miliarde de yeni (4,5 miliarde USD) pentru a ajuta întreprinderile mici, în special cele de turism şi producătorii mai mici, a informat ziarul Nikkei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe