VIRAL. Poliţist bate un bărbat pe stradă. Sindicat: "2 smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcăie şi strigă după ajutor"

(Screenshot)
Andrei Popescu
09.04.2020

Poliţia Capitalei a anunţat că un angajat de-al său este cercetat de structurile de control intern după ce, miercuri seara, acesta a apărut într-un filmuleţ devenit viral pe reţelele sociale în care este văzut lovind cu pumnii un civil. Sindicatul Europol a intervenit în apărarea agentului, susţinând că imaginile video nu reflectă integral realitatea situaţiei.

În imaginile respective, surprinse de la etajul unui bloc din Bucureşti, se poate vedea cum poliţistul în cauză, purtând o mască de protecţie, loveşte cu duritate un bărbat. La scurt timp intervine un coleg de-al său, dar chiar şi atunci poliţistul nu renunţă la violenţă. În cele din urmă, poliţistul îşi îndreaptă atenţia către un al doilea bărbat şi fuge după el. Cel de-al doilea bărbat este auzit strigând de frică pe stradă dar, în cele din urmă, este prins după ce la faţa locului mai ajunge un echipaj de poliţie.

De asemenea, unul dintre poliţişti este auzit spunându-i celui de-al doilea bărbat: “Băi băiatule, ştii că nu ai voie să ieşi din casă? Este ora zece noaptea. Care e urgenţa?”

Poliţia Capitalei a declarat că poliţiştii se aflau în timpul unei acţiuni de sancţionare a celor doi bărbaţi care nu s-au lăsat legitimitaţi, potrivit prevederilor ordonanţelor militare în vigoare pe durata stării de urgenţă. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi cu mii de lei.

“Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public, vă facem cunoscut faptul că în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbaţi au fost opriţi de către un echipaj al Secţiei 9 Poliţie, în vederea legitimării şi verificării documentelor prevăzute de Ordonanţele Militare. Bărbaţii au refuzat legitimarea şi au fost conduşi la subunitatea de poliţie, unde au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum şi cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu deţineau documentele prevăzute de Ordonanţele Militare. Cu privire la modul în care a acţionat poliţistul, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, reiese dintr-un comunicat al Poliţiei.

La rândul său, Sindicatul Europol a postat un comunicat pe pagina sa de Facebook în care a susţinut că de fapt imaginile virale nu reflectă întreaga realitate a situaţiei respective.

“Azi noapte, o patrulă de ordine publică opreşte 2 persoane pentru a verifica motivul prezenţei lor pe stradă. Bărbaţii, aflaţi în stare de ebrietate încep să îi înjure pe poliţişti, le spun cum ‘fac ceva pe ordonanţele militare’ şi îi trimit pe poliţişti...la origini. Sunt somaţi să înceteze şi să se legitimeze, aceştia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe poliţist în faţa şi încearcă să îl lovească rupându-i epoleţii.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat şi îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivelul feţei pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin staţia de emisie-recepţie.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcăie şi strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuţi fiind, înjurau şi micţionau pe Poliţie, poliţişti şi pe lege. Ambele persoane au fost sancţionate pentru refuz de legitimare şi nerespectarea restricţiilor de circulaţie. Bărbatul care a scuipat poliţistul nu se află în evidenţele DSP şi nu s-au impus măsuri de izolare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor