Vine "factura" pentru Daniel Florea? Dosar penal după ce primarul şi-a făcut campanie pe timp de pandemie pe riscul angajaţilor

Daniel Florea
Daniel Florea (Epoch Times)

Procurorii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în legătură cu iniţiativa Primăriei Sectorului 5 din Bucureşti de a distribui pungi şi pachete către locuitori, fără a le asigura însă voluntarilor implicaţi protecţia adecvată, relatează G4Media

Dosarul vizând iniţiativa Primăriei conduse de social-democratul Daniel Florea a fost deschis în urma unui denunţ al unui partid, precizează sursa citată.

”Începând cu 15 martie 2020, reprezentanţii UAT Sector 5, împreună cu alte instituţii publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nici o protecţie adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autorităţile statului, diverse pungi şi pachete către populaţia Sectorului 5, în scop electoral”, arată procurorii în comunicatul dat publicităţii.

Dosarul penal este in rem (procurorii urmăresc faptele, nu persoane) şi este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Reamintim că primarul PSD Daniel Florea le-a cerut angajaţilor Primăriei Sector 5 să facă ”voluntariat electoral” prin cartiere, cu cadouri şi poza sa.

O notă internă din Primăria Sectorului 5 din Bucureşti, consultată de G4Media.ro, arată cum primarul PSD Daniel Florea le cere angajaţilor să facă voluntariat pentru distribuţia de ”kituri de igienă şi fructe” către locuitorii din Sector. Ulterior, publicaţia citată a primit de la cititorii săi fotografii cu pachetele primite, în care se află şi un pliant electoral cu figura primarului Daniel Florea, alături de medicul Adrian Streinu Cercel.

Cererea pentru voluntariat a primarului a fost lansată în condiţiile în care autorităţile au cerut imperativ cetăţenilor să evite orice deplasare care nu e urgentă şi orice contact pentru a opri răspândirea coronavirusului.