Viitorul lui George Maior la şefia SRI, în mâinile lui Klaus Iohannis

George Maior
George Maior (Epoch Times România)

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, şi-a reiterat vineri decizia luată la începutul lunii octombrie potrivit căreia îşi va pune mandatul pe masa noului preşedinte al României pentru ca acesta din urmă sa decidă dacă îl va menţine sau nu la conducerea Serviciului.

"Îl felicit în primul rând pe preşedintele României validat proaspăt şi îl asigur că va găsi în SRI o instituţie solidă a statului român capabilă să ofere securitate naţională României şi cetăţenilor României şi să promoveze interesele strategice ale statului român. De fapt, unul dintre cele mai importante servicii de informaţii din Europa", a precizat George Maior, citat de hotnews.ro.

"În al doilea rând, întotdeauna îmi ţin cuvântul. Nu vreau să revin la declaraţia iniţială. În momentul în care domnul preşedinte îşi va prelua mandatul, aşa cum am spus, va face o analiză, care va fi facilitată şi de faptul că intrăm în bilanţul SRI la sfârşitul anului şi începutul anului viitor. Îşi va forma o opinie despre felul în care mi-am exercitat mandatul şi va lua domnia să o decizie în conformitate cu ceea ce va vedea", a adăugat şeful SRI.

La 3 octombrie, George Maior anunţa că este dispus să îşi prezinte demisia noului preşedinte al României pentru ca acesta să decidă, după ce face o evaluare a activităţii sale în fruntea serviciului, dacă mai continuă sau nu să conducă instituţia.

Amintim că recent, George Maior se afla pe lista scurtă de trei posibili premieri propusă de Victor Ponta pentru eventualitatea în care ar fi câştigat alegerile prezidenţiale.

Maior a făcut, de asemenea, obiectul unor acuzaţii fără precedent venite din partea jurnalistului Radu Moraru - de la fraudarea alegerilor din turul întâi, până la ambiţia lui George Maior de a fi viitorul premier şi "rege" al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne