VIDEO: Un şofer scoate pistolul la biciclişti. Aceştia se plâng că poliţia i-a ignorat

Sofer scoate pistolul la biciclisti
Sofer scoate pistolul la biciclisti (Captura video)

Poliţiştii din Capitală au deschis dosar penal unui şofer care, nemulţumit că s-a "împiedicat" în trafic de un grup de biciclişti, a ieşit din maşină şi a îndreptat un pistol spre aceştia. Din fericire, şoferul cel supărat nu a folosit arma, relatează întâmplarea jurnalistul Pro TV Vitalie Cojocari, într-o postare pe Facebook.

Incidentul a avut loc marţi seara, în zona staţiei de metrou Timpuri Noi din Capitală. Deranjat de mai mulţi biciclişti care luau parte la un marş, un şofer a coborât din maşină şi a îndreptat spre aceştia un pistol, însă fără să-l folosească.

Aşa cum reiese din imaginile video postate de Vitalie Cojocari, bicicliştii nu s-au speriat, dimpotrivă, l-au apostrofat pe individ cu expresii precum: "De, măi, ai pistol, eşti tare? Ţărănelul! Du-te, măi, în altă parte dacă nu-ţi convine, ia-ţi avion! Sau mai bine la puşcărie!"

Bicicliştii s-au plâns că, deşi au sunat al 112, Poliţia nu i-a băgat în seamă.

Redăm postarea lui Vitalie Cojocari:

"Pe 1 Octombrie câţiva biciclişti au plecat într-un tur al capitalei în memoria ostaşilor români. Erau într-un mic pluton în zona Timpuri Noi. Din informaţiile furnizate de un biciclist, un şofer a fost furios că nu a putut să-i ocolească.

Ironia sorţii, bicicliştii comemorau ostaşii români care au murit pentru Patrie şi au dat de un pistolar.

Şoferul supărat a coborât cu pistolul la ei. Nu ştiu cum i-a ameninţat pe biciclişti. Cât de grav a fost.

Din imagini se vede doar pistolul şi că a fost huiduit copios. Aşa că a urcat în maşină şi a plecat furios trecând prin intersecţie pe culoarea roşie a semaforului.

Biciclistul îmi spune că unul dintre ei a sunat la poliţie, la 112, dar “nu am fost băgaţi în seamă”.

Pe drum au oprit la un echipaj de poliţie şi din nou nu s-a întâmplat nimic", scrie jurnalistul.

Ulterior, Poliţia a transmis că bărbatul a fost identificat şi că a fost deschis dosar penal.

“În seara de 01 octombrie a.c., în jurul orelor 21:00, a fost sesizat prin 112, faptul că şoferul unui autoturism a ameninţat cu pistolul pe o stradă din sectorul 4 un alt bărbat. În urma verificărilor efectuate a fost identificat bărbatul bănuit de săvârşirea faptei, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a liniştii şi ordinii publice şi ameninţare. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, a transmis Poliţia.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.