VIDEO. Protestatarii ieşeni îl informează pe preşedintele CJUE despre "măreţele realizări" ale lui Toader. TT s-a ascuns

Tudorel Toader le-a propus unor înalt oficiali UE o plimbare prin Iaşi. Aflând însă că va fi întâmpinat de protestatari, fostul ministru şi-a lăsat oaspeţii să se plimbe singuri... Vă învitam să aflaţi ce s-a întâmplat.
Preşedintle CJUE discutând cu unul dintre membrii comunităţii RESET Iaşi
Preşedintle CJUE discutând cu unul dintre membrii comunităţii RESET Iaşi

Reprezentanţii comunităţii Reset din Iaşi i-au înmânat sâmbătă lui Koen Lenaerts, preşedintele CJUE, o scrisoare semnată de Reset şi Declic în care au descris "realizările măreţe ale dlui fost ministru, dar veşnic rector, Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei". Lenaerts a fost prezent în aceste zile la Iaşi pentru a participa la o conferinţă găzduită ce Universitatea A.I.Cuza, pe care Toader încă o "păstoreşte" în calitate de rector, spre profunda indignare a unei părţi a societăţii civile.

"A distrus justiţia, a sfidat comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi societatea românească. Am vrut să vă arătăm deşi ştim că sunteţi la curent cu ce s-a întâmplat în România în perioada în care Tudorel Toader a fost ministru al Justiţiei" i s-a adresat unul dintre protestatari lui Lenaerts, înmânându-i documentul despre "realizările" lui Toader.

"Mulţumesc, voi studia cu atenţie", i-a răspuns protestatarilor oficialul european.

Potrivit Daniela Mitrofan, membru Reset, membrii comunităţii Reset şi-ar fi dorit să dea ochii şi cu Toader care, teoretic (ba chiar şi practic) trebuia să-l însoţească pe Lenaerts la plimbare. Ministrul a aflat însă de prezenţa lor şi preferat să nu mai ia parte la plimbarea pe care chiar el a propus-o, susţine Reset.

"Astăzi, Tudorel Toader a propus delegaţiei invitate ieri la conferinţa „Viitorul Sistemului Judiciar al Uniunii Europene” o plimbare în Grădina Botanică din Iaşi.

A fost atenţionat de către paznicii de la universitate, care ne-au recunoscut de ieri, că suntem în grădina botanică şi dl rector nu a mai onorat cu prezenţa, de teamă să nu dea ochii cu membrii Reset.

Am reuşit să îi înmânăm dlui Koen Lenaerts, preşedintele CJUE, scrisoarea semnată de Reset şi Declic în care am descris realizările măreţe ale dlui fost ministru, dar veşnic rector, Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei. Prietenos şi afabil, dl Lenaerts a primit scrisoarea noastră, despre care ne-a spus că o va „studia în detaliu”. Am ales să facem acest lucru tocmai pentru a informa reprezentanţii instituţiilor europene de ceea ce a făcut din funcţia de ministru al justiţiei", transmite Reset.

Reamintim în context că, ieri, membrii comunităţii Reset din Iaşi acuzau că au fost scoşi cu brutalitate din sala unde avea loc conferinţa „Viitorul Sistemului Judiciar al Uniunii Europene”, desfăşurată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, după ce au cerut demisia lui Tudorel Toader.

"În timpul discursului lui Koen Lenaerts, preşedintele Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, membrii Reset, absolvenţi şi studenţi au intrat în aulă şi au început să strige „Daţi-vă demisia, domnule rector!” „Demisia!”, „Resign!”.

Pentru această „impietate”, membrii Reset au fost bruscaţi şi scoşi din sală", scriu, pe Facebook, reprezentanţii Reset.

"Ne-au împins. Colega noastră a fost împinsă în zid şi s-a lovit la cap şi umăr. De la balconul aulei ni s-au smuls pancartele din mâini. Când am ieşit din balconul aulei s-a ţipat la noi şi am fost daţi afară", a explicat pentru Epoch Times unul dintre protestatari.

Merită menţionat că pe de altă parte, preşedintele CJUE, Koen Lenaerts, a avut o reacţie cât se poate de prietenoasă atunci când protestatarii i-au cerut demisia lui Toader:

"Aceasta este o expresie sănătoasă a pluralismului democratic.

Aşadar, este exact ceea ce avem nevoie în orice stat democratic. [...]
Nu aveţi pentru ce să vă cereţi scuze!", li s-a adresat Lenaerts cetăţenilor.

Vă invitam să urmăriţi aici şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne