[Video] Cine mai conduce astăzi Jandarmeria Română? Ce făcea Şindile la "Jandarmeriada" din 10 august

Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018.
Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018. (Epoch Times România)

La 4 zile după ce mii de oameni au fost gazaţi şi numeroşi alţii au fost bătuţi în Piaţa Victoriei şi pe bulevardele/străzile limitrofe de jandarmii puşi să oprească protestul Diasporei, ministrul de Interne Carmen Dan l-a numit la şefia Jandarmeriei pe Col. Ionuţ Cătălin Şindile.

Însă, cum poate Col. Şindile să conducă această instituţie, având în vedere că a comandat personal jandarmi implicaţi în represiune în noaptea de 10 august, ridică întrebarea echipa Passport Productions, care a fost la câţiva paşi de Col. Şindile chiar în momentul în care jandarmii au început evacuarea violentă a Pieţei şi au dat drumul tunurilor de apă, grenadelor fumigene-lacrimogene-iritante etc.

Mai exact, jurnaliştii l-au surprins pe Şindile în acţiune, cu staţia aprinsă la brâu, în timp ce alţi jandarmi împiedicau presa să înregistreze imagini.

"Din filmările noastre şi din informaţiile pe care le avem de la victime ştim că în zona respectivă a Pieţei au fost mulţi răniţi.

Atât Cucoş cât şi Şindile au fost avansaţi în grad şi felicitaţi public de Carmen Dan în aceeaşi zi, 9 mai 2017, ”pentru merite de excepţie obţinute în activitatea profesională desfăşurată, pentru devotamentul arătat instituţiei şi modul exemplar de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu”, mai transmit cei de la Passport Production pe a căror filmare, de altfel, apare un protestatar rănit în dreptul unui ochi, cu faţa plină de sânge, strigându-şi durerea şi frustrarea la câţiva paşi de Şindile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne