Videanu: „Primul ministru este necinstit faţă de români”

Adriean Videanu
Adriean Videanu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PDL, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu a comentat rezultatele celor două luni de guvernare a cabinetului Victor Ponta:

"La mai bine de două luni de guvernare Ponta, de economia României nu se ocupă nimeni. Bilanţul a doua luni de guvernare este acesta: nu s-a revenit la pensiile şi salariile de dinainte de tăieri, nu s-a făcut reducerea TVA la produsele agricole de bază, contribuţiile sociale nu s-au redus, salariul minim nu e de de 850 de Ron. Acestea sunt promisiuni care sunt departe de a fi onorate. Cu alte cuvinte, primul ministru este necinstit faţă de români".

Pe lângă aceste promisiuni neonorate, Videanu a prezentat o serie lungă de rezultate economice negative ale României în ultimele două luni, printre care se numără deprecierea semnificativă a monedei naţionale, creşterea volumului de îndatorare a cetăţenilor români faţă de bănci şi a ratei creditelor neperformante.

Rugat să comenteze recenta vizită de la Bruxelles a premierului, Videanu a afirmat că ”Victor Ponta vreau, nu vreau, este şi primul-ministrul meu şi în momentul în care merge şi constat că este tratat cu lipsă de respect, pentru că astfel a fost tratat la Bruxelles, nici eu nu mă simt bine chiar dacă aici avem dezbateri contradictorii, avem opinii diferite”.

În legătură cu declaraţiile publice ale premierului, Videanu a spus că ”sincer, la atitudinea domnului prim-ministru care-şi schimbă opiniile din oră-n oră, dimineaţa anunţă un lucru, la prânz anunţă alt lucru, trebuie să fim foarte atenţi şi trebuie să privim cu circumspecţie orice declaraţie publică a domnului prim-ministru. E nesincer în tot ceea ce spune. Necinstit.”

„Din păcate, Victor Ponta ca prim–ministru al României, din punctul meu de vedere este o dezamăgire” a comentat Videanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne