Traian Băsescu: "Cred că nu avem nevoie de monitorizare europeană la referendum"

Preşedintele României, Traian Băsescu
Preşedintele României, Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
12.07.2012

Răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţia liderului PES Serghei Stanişev despre urmărirea de către Comisia Europeană a referendumului din 29 iulie, preşedintele suspendat Traian Băsescu şi-a exprimat părerea joi la sediul său de campanie.

"Cred că nu avem nevoie de monitorizare, România este un stat stabil din punct de vedere al funcţionării instituţiilor implicate în referendum", a spus Băsescu.

Jurnaliştii prezenţi la sediul său de campanie l-au întrebat despre declaraţia liderului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, care a spus că referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va fi monitorizat de către Comisia Europeană, pentru a se elimina suspiciunile printr-o evaluare obiectivă.

Băsescu a mai fost întrebat ce părere are despre vizita premierului Ponta la Bruxelles şi despre declaraţiile de miercuri ale acestuia.

"Întrebaţi-l pe domnul Victor Ponta, mai ales ce nu s-a putut spune public să-l întrebaţi", a răspuns preşedintele suspendat.

De asemenea, Traian Băsescu a fost întrebat dacă este de părere că referendumul de anul acesta ar trebui organizat după aceleaşi criterii ca în 2007. "Cred că referendumul trebuie organizat după Constituţie", a spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor