Videanu: Consilierii PDL nu girează incompetenţa lui Oprescu, îşi dau demisia în bloc

Adriean Videanu, conferinţă de presă ţinută la sediul PDL
Adriean Videanu, conferinţă de presă ţinută la sediul PDL (Epoch Times România)

Adriean Videanu, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, a anunţat astăzi, 8 septembrie a.c, în cadrul unei conferinţe de presă, că PDL a luat decizia de a-şi retrage reprezentanţii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, decizia venind ca urmare a incompetenţei administrative continue a lui Sorin Oprescu şi culminând cu tragedia din ultimele zile.

“Domnul Sorin Oprescu a încununat cu succes 6 ani de incompetenţă administrativă şi a încheiat acest eveniment cu un act de laşitate politică dezgustătoare încercând să se ascundă în spatele unui referendum inutil. Singura utilitate a referendumului în Bucureşti ar fi fost dacă domnul Sorin Oprescu ar fi dat dovadă de demnitate şi ar fi introdus propunerea Partidului Democrat Liberal ca la referendum să figureze întrebarea dacă bucureştenii îl mai doresc sau nu a fi primar general al Capitalei.

Domnul Oprescu uită ca primarul dinaintea lui Sorin Oprescu este Sorin Oprescu. Sorin Oprescu este la al doilea mandat de primar general.
În momentul de faţă, Partidul Democrat Liberal nu mai este dispus sub nicio formă să gireze incompetenţa administrativă a domnului Sorin Oprescu, motiv pentru care, de mâine, Partidul Democrat Liberal părăseşte Consiliul General. Toţi consilierii generali ai Partidului Democrat Liberal îşi vor da demisia în bloc din Consiliul General. Vom continua dialogul cu bucureştenii care au nevoie ca oraşul lor să fie administrat iar din această perspectivă, Partidul Democrat Liberal, chiar dacă suntem abia la un an şi ceva după alegeri, va veni cu propriile soluţii pe care le va supune consultării publice pentru rezolvarea problemelor Bucureştiului”, a declarat Adriean Videanu.

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a reamintit că în timpul mandatului său a fost construit adăpostul de la Mihăileşti, dar Sorin Oprescu nu a fost în stare nici măcar să cheltuiască banii alocaţi ASPA pentru a strânge câinii fără stăpân în acel adăpost.

“În ceea ce înseamnă rezolvarea problemei câinilor vagabonzi în Bucureşti, a câinilor fără stăpân, a câinilor agresivi, a câinilor care pot fi adoptaţi, vă reamintesc că i-am predat la cheie domnului Sorin Oprescu singurul adăpost de câini care la momentul de faţă este utilizat doar în proporţie de 10-12% din capacitatea lui iar Administraţia de Supraveghere şi Protecţie a Animalelor din Bucureşti are un buget de 18 milioane din care s-au cheltuit numai 2 milioane. În schimb, bucureştenii sunt în momentul de faţă în pericol în fiecare zi, în fiecare moment”, a subliniat Adriean Videanu.

Totodată Videanu susţine că incapacitatea lui Sorin Oprescu este susţinută şi de premierul Victor Ponta, care ar avea pârghiile necesare să rezolve problema câinilor maidanezi.

“Categoric, incompetenţa administrativă a domnului Oprescu este dublată, de ceea ce ştim fără tăgadă, minciuna primului ministru. Primul ministru are instrumentele în momentul de faţă, ca printr-o Ordonanţă de Urgenţă să creeze cadrul legal pentru rezolvarea acestei problema (a câinilor maidanezi n.r.), dacă doreşte”, a explicat Videanu.

Cei 10 consilieri ai Partidului Democrat Liberal îşi vor depune demisiile luni, 9 septembrie a.c., la ORA 12.00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Din punct de vedere administrativ, PDL nu va mai numi alţi consilieri în Consiliul General al primăriei Capitalei, locul acestora urmând a fi luat de cei care n-au prins un loc de pe listele USL.

“PDL nu va mai face alte propuneri de completare a locurilor pe care are în Consiliul General. Legea spune că în momentul în care un partid îşi termină lista, sunt celelalte partide care pot să facă propuneri. Să îşi facă, să aibă majoritatea USL. Avem o administraţie Sorin Oprescu-USL la primăria Capitalei, bucureştenii sunt cei care pot să hotărască ceea ce se va întâmpla în continuare cu această administraţie”, a mai completat Videanu.

Videanu îl acuză pe Oprescu şi de proastă gestionare a problemelor Bucureştiului, dar şi de faptul că nu a venit cu proiecte în cadrul Consiliului General.

“Este forma noastră de protest la incapacitatea administrativă. Este inadmisibil pentru Bucureşti, ca după şase ani de zile să nu vii să propui un proiect Consiliului General. Un proiect! Măcar autostrada aia suspendată. Nu ştiu de unde vine şi unde se duce, dar măcar aia să vină şi să o propună Consiliului General. Acest oraş nu mai are proiecte, care să ducă la dezvoltarea lui, nu există niciun fel de viziune legat de transformarea Bucureştiului într-o capitală europeană. Sunt probleme de trafic, de management al traficului. Nu s-a mai făcut nimic”, a explicat Videanu.

În paralel, Organizaţia PDL Bucureşti, va demara campania de strângere de semnături pentru DEMITEREA lui Sorin Oprescu din funcţia de primar al Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne