Protest împotriva eutanasierii câinilor maidanezi

Adăpost, refugiu, adopţii de câini.
Adăpost, refugiu, adopţii de câini. (Epoch Times România)

Câteva zeci de persoane s-au întâlnit sâmbătă la Universitate în faţa Teatrului Naţional, pentru a protesta faţă de eutanasierea câinilor comunitari, susţinând că aceasta nu este cea mai bună soluţie şi pronunţându-se în favoarea sterilizării, potrivit Mediafax.

Manifestanţii, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani - câţiva veniţi cu câinii de companie - au afişat pancarte cu mesaje precum: "Nu eutanasierii, da sterilizării", "Stop masacrului, noi suntem vocea lor", "Copiii iubesc maidanezii. Nu eutanasiaţi sufletul copiilor. Alegeţi viaţa".

Totodată, pe un afiş, în dreptul fotografiei unui căţel scria: "Suntem pedepsiţi pentru greşelile voastre".

Una dintre femeile care manifestau, care s-a recomandat drept Petra Ciocan, a spus că protestul a fost unul spontan şi că mobilizarea s-a făcut pe Facebook. Ea a precizat că deţine un adăpost la Giurgiu, unde are în grijă 150 de câini, şi că nu agrează lăsarea câinilor maidanezi pe stradă, dar nici eutanasierea lor.

Petra Ciocan a mai susţinut: "Noi, care iubim câinii, iubim şi oamenii".

Manifestaţia de la Universitate a avut loc după ce primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a propus organizarea unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari. Propunerea a fost aprbată în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, scrutinul urmând să aibă loc pe 6 octombrie.

In context, oameni de toate vârstele, copii, părinţi, bunici, au protestat în întreaga ţară pentru a cere demisia edililor care nu au strâns câinii de pe străzi, a celor vinovaţi de moartea necruţătoare a lui Ionuţ Anghel, copilul de 4 ani ucis de câini în Bucuresti, în Parcul Tei.

Timp de decenii, populaţia din Bucureşti a fost ameninţată de un număr mare de câini vagabonzi care cutreierau străzile oraşului, iar in prezent, capitala României găzduieşte, potrivit oficialilor, peste 60.000 de câini vagabonzi.

Peste 6.000 de persoane au fost muşcate de câini în Bucureşti - dintre care 1.000 de copii - în primele patru luni ale anului 2013. În condiţiile în care Bucureştiul are o populaţie de peste 1.880.000 de locuitori, există aproximativ un câine vagabond la fiecare 30 de oameni din capitală.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne