Victorie pentru Kovesi la Înalta Curte: Interdicţiile impuse de Adina Florea, ridicate. Poate pleca din ţară

Victorie majoră pentru Laura Codruţa Kovesi la Înalta Curte: Interdicţiile impuse de procurorul Adina Florea au fost ridicate. Decizia instanţei reprezintă un semnal important pentru Europa.
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să ridice controlul judiciar impus de procurorul Adina Florea, de la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi.

Este vorba despre dosarul în care noua Secţie specială pentru magistraţi o acuză pe fosta şefă DNA abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Totul a plecat de la o plângere penală a fostului deputat fugar Sebastian Ghiţă privind aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Vineri seară, după aproape şapte ore de audieri, Kovesi era pusă sub control judiciar de Secţia Adinei Florea. În cadrul măsurii, fostei şefe DNA îi fuseseră impuse mai multe interdicţii şi obligaţii - să se prezinte la secţia de poliţie, să nu părăsească ţara fără permisiune, să nu vorbească cu presa şi să nu mai profeseze la Parchetul General.

În replică, LCK a apreciat că demersurile împotriva sa fac parte dintr-o "campanie de hărţuire" menite s-o oprească să devină procuror-şef european şi a contestat măsura preventivă a controlului judiciar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, iată, i-a dat dreptate.

"Am explicat motivele de nelegalitate pentru care eu am apreciat că se impunea ca eu să fac această contestaţie, am dat şi declaraţie, am răspuns şi la întrebări, avocatul meu a susţinut motivele. (...) Mai sunt şi alţi procurori care sunt atacaţi zilnic, sunt şi alţi judecători care sunt atacaţi zilnic pentru că şi-au făcut treaba şi cu toţii trecem prin aceste campanii pentru că ne-am făcut treaba şi pentru că unii vor să fure liniştiţi în continuare şi noi i-am împiedicat. Sigur că întotdeauna încerci să ataci şefii sau oamenii care sunt cei mai vizibili în spaţiul public pentru a da un semnal şi celorlalţi. Dar aşa cum am spus, în sistem sunt mulţi procurori şi judecători curajoşi. Deci nu avem de ce să ne temem. Se va dovedi în timp că toate aceste acuzaţii care au fost făcute cu privire la noi, cu privire la procurori, la judecători, nu sunt fondate", a declarat Kovesi, la instanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne