Victorie importantă a Simonei Halep. A trecut de Wickmayer la Australian Open

Simona Halep.
Simona Halep. (youtube.com)

Românca Simona Halep (locul 3 WTA) îşi continuă parcursul spre finala turneului Australian Open, învingând-o pe belgianca Yanina Wickmayer (locul 80 WTA) cu scorul de 6-4, 6-2.

În optimi, Simona a avut un prim set dificil cu belgianca, însă a reuşit să tempereze jocul, jucând bine şi defensiv. Adversara Simonei loveşte mingea cu putere, astfel că jucătoarea noastră a reuşit să o învingă după o ora şi 20 de minute.

Mats Wilander, fost număr 1 mondial, câştigător a 7 titluri de Grand Slam, a apreciat jocul făcut de Simona Halep cu Wickmyer, iar la finalul partidei a declarat. „Jocul Simonei e foarte intens, foarte bun, începe seturile excelent. A crescut mult, e tot mai solidă în lovituri şi e deja o certitudine. Reverul în lung de linie e lovitura ei preferată. Fizic e ireproşabilă, e foarte atletică şi te pune să munceşti pentru fiecare punct, cum face Nadal la băieţi”, a afirmat Wilander la Eurosport, potrivit Adevărul.
Calificându-se în sferturile de finală ale acestui turneu de Grand Şlam, Simona Halep şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Australian Open. În 2013, Simona a fost învinsă în sferturi de Dominika Cibulkova.

În următoarea etapă, Halep o va întâlni pe Ekaterina Makarova (favortia 10, lcul 11 WTA), care a învins-o pe Julie Goerges, cu scorul 6-3, 6-2.

Menţionăm că astăzi a jucat şi Irina Begu (locul 42 WTA), care a fost învinsă de Eugenie Bouchard, favorita 7 a Australian Open, după două ore şi 10 minute de joc, cu scorul 1-6, 7-5, 2-6.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport