Victor Ponta: USL are un program de urgenţă care include şase probleme principale

Epoch Times România
27.04.2012

USL a stabilit un program de urgenţă care vizează şase probleme principale, precum şi un program pe primele şase luni de guvernare, a anunţat joi seara preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii.

El nu a dorit să precizeze dacă există deja şi o listă a viitorului cabinet, menţionând doar că există un "acord de principiu", urmând ca "listele cu oameni" să fie făcute după ce reprezentanţii Uniunii vor "şti ce vor avea de făcut".

"Dacă moţiunea trece, noi am luat decizia de a nu sta pe margine şi de a rămâne cu partea critică, ci de a sprijini un guvern care să aibă aceste puncte de rezolvat. Mergem la consultări, dacă va fi cazul, şi sigur, o să vedem ce va face şi preşedintele Băsescu", a spus Ponta la România TV.

Cele şase probleme din programul de urgenţă al USL se referă, potrivit liderului USL, la probleme pe care Guvernul Ungureanu nu le-a rezolvat şi care trebuie rezolvate urgent. Aceste probleme se referă la privatizări precum Cupru Min sau Termoelectrica, respectiv exploatarea gazelor de şist sau cea de la Roşia Montana, la autonomia universitară, la ordonanţa de urgenţă, declarată neconstituţională, privind plata a 5,5 % contribuţii la CAS de către pensionarii cu pensii peste 740 de lei. Alte probleme se referă la restituirea proprietăţilor şi la cele cinci programe operaţionale sectoriale care se află în pericol de a fi suspendate.

Victor Ponta mai spune că ar trebui anulată rapid Hotărârea de Guvern privind alocarea a 170 de milioane de euro către "baronii PDL".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor