Victor Ponta în faţă cu televiziunea

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria
Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Guvernul USL ne-a obişnuit cu schimbarea regulilor în timpul jocului şi cu subordonarea tuturor instituţiilor. Dacă Mircea Badea şi Victor Ciutacu au ieşit în noiembrie 2010 în stradă pentru a manifesta împotriva amenzilor mari date de CNA, acest organism este acum ”castrat” prin ordonanţă de urgenţă. Antena 3 devine a doua putere a statului, după Parlament, care nu mai poate fi controlată.

La vremea respectivă, Badea şi Ciutacu chemau de pe sticlă oamenii să protesteze împotriva dictaturii şi cenzurii lui Băsescu, orchestrate prin intermediul Consiliului Naţional al Audiovizualului. Tocmai primiseră de la CNA-ul mult blamat o amendă de 20.000 de lei pentru limbaj injurios în emisiunea „Sinteza Zilei”. Lacheii lui Felix au proclamat revoluţia ciutacilor în Piaţa Constituţiei şi s-au lăudat zile în şir că a fost o manifestaţie spontană de susţinere pentru ei şi de protest împotriva regimului Băsescu. Foarte spontană într-adevăr, după zile în şir de apeluri de la posturile de casă ale lui Dan Voiculescu.

În prezent Antena 3 a învins: stimabilii Gâdea, Badea şi Ciutacu pot înjura cât vor, vorba ceea „pot uda şi canapeaua, nimeni nu se supără”. Noua ordonanţă de guvern care modifică legea audiovizualului, deşi aceasta era organică, impune ca sancţiunile date de CNA să fie validate de justiţie. Iar la cum funcţionează justiţia în România poate să dureze mai mulţi ani până la o soluţionare.

Între timp însă am intrat pe ultima sută de metri în campania electorală iar băieţii veseli de la Antene pot educa poporul aruncând cu noroi în voie. Victor Ponta ne asigură că ordonanţa este bună şi ne îndeamnă să stăm liniştiţi. Antenele sunt deja de multă vreme un factor de putere, dar acum sunt şi o instituţie la fel de puternică ca actualul Parlament care nu mai este controlat de nicio instituţie.

Antena 3 a fost în ultimii ani arhetipul de televiziune politică, modelul desăvârşit de antipresă. Televiziunile politice nu fac emisiuni, ci politică prin manipulări grosolane, prin prezentări de informaţii trunchiate sau incomplete, prin insinuări şi tirade vehemente. Seară de seară aşa-zişi jurnalişti şi aşa-zişi analişti precum Mugur Ciuvică, invitatul care se pricepe la toate pentru că asta este singura sa meserie, disecă aceleaşi subiecte cu aceeaşi ură. De fapt totul se învârte sau ajunge în final tot la Băsescu. El şi PDL sunt buricul pământului, ei sunt de vină şi când ninge şi când plouă şi când e cutremur. În fiecare zi scenariul este acelaşi: adversarii politici ai profesorului Voiculescu sunt executaţi în emisiuni speciale. În general invitaţii sunt doar de la PSD sau PNL şi sunt însoţiţi de nişte comentatori, analişti care sunt tot de partea acestora. Când este invitat şi un reprezentant al PDL, acesta este atacat din toate părţile de jurnaliştii ”imparţiali”, de moderator, de ceilalţi politicieni şi de ”respectabilii” analişti. Rezultă un dezechilibru total şi o victimă sigură. Asta în cazul în care pedelistul este invitat şi nu este bălăcărit în lipsă sau la telefon.

Mihai Gâdea îşi ţuguiază buzele groase a dispreţ, Ciutacu se încruntă superior... Nici să nu mai vorbim de Dana Grecu. Aflată în rolul călăului, ea poate ţipa la invitatul din opoziţie, îl poate jigni. Tonul general al tuturor de la acest post este grav, apocaliptic – Băsescu, regimul, cenzura, dictatura...şi alte prostii sunt debitate deşi este clar pentru oricine are un minim discernământ că un preşedinte atât de înjurat nu poate fi dictator. Când nu sunt încruntaţi şi supăraţi, ciutacii sunt ironici şi intelectuali. Mircea Badea este o instituţie în sine – toţi sunt proşti, toţi sunt corupţi, doar el le ştie pe toate. România cel mai prost loc în care să trăieşti, aşa că emigraţi. Clasa politică cea mai proastă, doar de Voiculescu şi oamenii lui nu zice nimic. Aici este marea problemă: nu doar adversarii sunt făcuţi praf, ci România ca ţară este denigrată zi de zi de către Antene.

Antena 3 a fost în ultimii ani arhetipul de televiziune politică, modelul desăvârşit de antipresă. Televiziunile politice nu fac emisiuni, ci politică prin manipulări grosolane, prin prezentări de informaţii trunchiate sau incomplete, prin insinuării şi tirade vehemente. Seară de seară aşa-zişi jurnalişti şi aşa-zişi analişti precum Mugur Ciuvică, invitatul care se pricepe la toate pentru că asta este singura sa meserie, disecă aceleaşi subiecte cu aceiaşi ură.

Acesta este mesajul de ură pe care vrea să-l trimită Antena 3 publicului său: într-un mediu ostil, cu condiţii de viaţă grele, în care mulţi nu au de lucru şi nu au ce pune pe masă, vina este a lui Băsescu şi a clientelei sale. Ei sunt cauza ultimă şi unică pentru care populaţiei nu-i merge bine. Totul este amplificat şi îmbrăcat într-o ură care să se propage. Manipularea este la ea acasă, la fel şi atacurile la persoană. Frustrările şi nemulţumirile fireşti ale celor mai săraci sunt canalizate în ura pentru ”regimul Băsescu”. Iar ciutacii se prezintă ca normalitatea, drept cei care apără interesele oamenilor prin deconspirarea răului. În fapt, ei slujesc însă doar interesul îngust şi meschin al unuia dintre securiştii care au prosperat în comunism şi sunt acum magnaţi capitalişti.

Frumos că domnii ciutaci ne prezintă mafia PDL Udrea - Cocoş etc. Absolut lăudabil. Dar de ce nu spun nimic despre mafia Dragnea, Năstase, Ponta etc. Evidenţele sunt refuzate, în schimb Jurnalul Naţional îl pune pe prima pagină pe Năstase alături de Iuliu Maniu în galeria deţinuţilor politici, a martirilor. Băieţii nu au măsură şi nici simţul ridicolului. Aşa au ajuns Antena 3 şi Jurnalul Naţional şi trustul Intact în general să compromită chiar ideea de presă în România. Ciutacii nu au întrebări, ci doar certitudini. Ei dau verdicte şi condamnă în direct. Deţin adevărul absolut şi propagă cu sfinţenie nobilele interese politice şi de afaceri ale patronului lor.

CNA, o instituţie care de multe ori a iritat prin reacţiile ei prea târzii, a amendat totuşi în mai multe rânduri posturile voiculesciene pentru încălcarea oricăror principii deontologice, partizanat, jigniri suburbane şi cât de cât a vegheat la menţinerea unei limite. Acum însă trustul Intact va opera fără penalizări şi fără constrângeri că doar USL trebuie să-şi asigure majoritatea de 50%. Lupta la baionetă trebuie să fie dusă în fiecare seară, iar adversarul strivit complet. Dictonul USL care mătură toate instituţiile care ar putea să-i pună probleme este Vive USL! Facem ordine! USL ”a făcut deja istorie” prin încălcarea în timp record a unor legi şi subjugarea la fel de rapidă a unor instituţii importante ale statului. Cel mai grav este însă că modificarea legii CNA, cu dedicaţie specială pentru trustul Intact, arată că mogulul Voiculescu conduce şi va conduce de fapt România după 9 decembrie. Ponta şi Antonescu sunt doar nişte executanţi, la fel ca angajaţii săi Gâdea şi Badea. Până la urmă declaraţiile cele mai vehemente anti-UE şi SUA, momentul când Ponta şi Antonescu îşi arată muşchii, sunt făcute tot la Antena 3, faţă de care premierul Ponta pare să răspundă direct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii