Victor Ciorbea s-a autosesizat în cazul medicamentelor pentru cancer ce lipsesc din farmacii

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea (Epoch Times România)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu în legătură cu absenţa din farmacii a unor medicamente specifice necesare în bolile de cancer, reiese dintr-un comunicat de presă remis vineri de instituţie.

"Sesizarea din oficiu vine în urma unor aspecte relatate în mass-media şi în conţinutul unor petiţii, conform cărora, de aproape un an, lipsesc din farmacii unele citostatice de bază, pe motiv că sunt ieftine şi 'nu ar aduce suficient profit'.

Acestea sunt: Tamoxifon (pentru tratamentul cancerului de sân), Zoladex (pentru tratamentul cancerului de prostată), Dactinomicina, Tisplatin, Dacarbazina, Bleomycin etc", se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Potrivit documentului citat, ca urmare a acestui fapt, nu se pot respecta ghidurile de standardizare emise de Ministerul Sănătăţii privind tratamentele prescrise pentru diferite forme de cancer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne