Veste bună, veste rea? Juncker: "Punem capăt MCV pentru România în cursul mandatului acestei Comisii Europene"

Şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dat asigurări că MCV pentru România şi Bulgaria va fi ridicat în cursul mandatului său.
Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.
Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. (Captură Foto)
Andrei Pricopie
15.02.2016

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bruxelles, împreună cu premierul Dacian Cioloş, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi ridicat în cursul mandatului său, relatează Mediafax.

"În timpul acestui mandat, acestei Comisii, vom pune capăt mecanismului de cooperare şi verificare care vizează România şi Bulgaria. Este evident că acest mecanism şi-a îndeplinit scopul, s-a rezolvat problema implementării sale, trebuie să trecem mai departe.

În orice caz, voi face tot ce pot, sunt convins de progresele adevărate pe care România le-a făcut, pentru a accelera acest proces. Sunt foarte mulţumit de noul Guvern român", a declarat Jean-Claude Juncker.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că monitorizarea României în cadrul MCV va înceta cât mai repede, nu la finalul mandatului acutalei Comisii Europene.

"Domnul preşedinte a spus că în cursul mandatului acestei Comisii se poate să fie finalizat acest mecanism, dar eu sper să nu trebuiască să aşteptăm ultimul an al mandatului acestei Comisii pentru a găsi o soluţie la aceasta.

Nu înseamnă că în România nu trebuie să continuăm cu lupta împotriva corupţiei şi cu consolidarea a ceea ce s-a făcut până acum, dar consider că există suficientă maturitate în România ca acest proces să fie integrat şi internalizat în mecanismele pe care Guvernul, sistemul judiciar, Parlamentul le pot avea în vedere", a fost poziţia lui Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor