"Alesul" ţării Păun: "Să moară copiii mei, dacă nu dau două cuţite în gât la procurori!"

DNA arată în referatul vizând reţinerea lui Păun şi Voicu, ca primul din cei doi a proferat ameninţări la adresa procurorilor.
În Parlament la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016
În Parlament la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul Nicolae Păun, pus recent sub acuzare de DNA pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani, nu s-a sfiit să profereze ameninţări la adresa procurorilor anticorupţie, afirmând că "le dă cutiţe în gât" acestora, reiese din referatul privind încuviinţarea arestării preventive a lui Păun şi Voicu.

Astfel, în cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu social-democratul Mădălin Voicu în toamna anului trecut, după ce a aflat că este anchetat pentru fapte de corupţie, deputatul Păun i-a spus colegului său din legislativ că, dacă ajunge la puşcărie, după ce iese, le dă două cutiţe în gat procurorilor.

Redăm un fragment din stenograma DNA, citată de Hotnews.ro.

"(...) Voicu: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?
Păun: Nu avem nimic de ascuns... (foloseşte cuvinte obscene). Auzi, mai? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da' să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei.

Păun: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii '60, Mada, cum eşti acum. Când ţi-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăştia sunt pe noi.
Voicu: Bine, bă, şi ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinaţii, n-am şmecherii.
Păun: Păi, pe tine nu, dar pe mine mă face!
Voicu: N-am nici cont în bancă, n-am carnet de conducere'.."

Reamintim că Nicolae Păun, deputat şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Colegul său de Parlament, Mădălin Voicu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

În dosarul celor doi sunt urmăriţi penal şi recent demisul şef al ANAF, Gelu Ştefan Diaconu şi Mihai Gogancea-Vătăşoiu, vicepreşedintele ANAF la data faptelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne