Veaceslav Platon învinuit într-un nou dosar penal

Veaceslav Platon, om de afaceri, condamnat la 18 ani
Veaceslav Platon, om de afaceri, condamnat la 18 ani (facebook.com / Veaceslav Platon)

Procuratura Anticorupţie a anunţat miercuri, 21 august, despre transmiterea în judecată a unui nou dosar de învinuire a lui Platon Veaceslav, de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false, „în interesul unei organizaţii criminale şi spălarea banilor - infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari”.

Potrivit învinuirii, la începutul anului 2013, deţinând, prin intermediul persoanelor fizice şi juridice interpuse, pachetul majoritar de acţiuni al BC „Moldindconbank” SA, acţionând în calitate de organizator şi conducător al organizaţiei criminale şi urmărind scopul denigrării imaginii publice a unei judecătoare din cadrul Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), inculpatul a dobândit, în circumstanţe necunoscute, copia actelor de identitate ale magistratei. În continuare, prin intermediul membrilor grupului criminal organizat, acesta ar fi deschis la o bancă din străinătate un cont de depozit pe numele magistratei, pe care a depozitat suma de 300.000 Euro.

Procurorii susţin că sumă menţionată ar rezulta din veniturile ilicite, obţinute în urma organizării tranzitării lor prin acte şi documente de executare fictive, cu instigarea angajaţilor instituţiei financiare, a executorilor judecătoreşti şi a magistraţilor din R. Moldova de a abuza de funcţiile lor la întocmirea şi emiterea documentelor false.

Ulterior, utilizând cardul bancar fals şi copia actelor de identitate pe numele magistratei, prin intermediul POS-terminalului din cadrul filialei Centru a BC „Moldindconbank” SA, Veaceslav Platon ar fi dispus punerea în circulaţie a cardului vizat, în lipsa şi fără prezenţa judecătoarei, efectuând extragerea continuă, prin intermediul a 99 de operaţiuni bancare a sumei de 297.000 USD.

Dacă va fi găsit vinovat, Veaceslav Platon ar putea fi pedepsit cu închisoare de până la 10 ani acesta ispăşindîn prezent alte condamnări în termen total de 25 ani de închisoare pentru spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe